Emma Chase - Darmadağınık / Kitap Yorumu (Tangled #2)


Tangled serisi 2. kitabı Darmadağınık bitti. İki kitabı arka arkaya okudum ve şimdi diğer kitaplarda ne olacak diye meraktayım. Umarım bir an önce devam kitapları gelir :)

Karmakarışık yorumuna göz atmadıysanız TIK

Karmakarışık'ta olaylara Drew'un bakış açısıyla bakmıştık. Anlatıcı oydu ama Darmadağınık'ta başrolde Kate var. Anlatıcımız Kate ve olaylar ilk kitaptan 2 yıl sonradan başlıyor. Yanlış anlaşılma silsilesi yine devam ediyor. Drew, sormadan olayları kafasına göre yorumlayıp sonrasında kırıp dökmeyi ihmal etmiyor. Tipik Drew işte. Huylu huyundan vazgeçmezin kitap karakteri versiyonu. Adam akıllanmıyor. Bir şey görüyor, yorumluyor, silahları kuşanıp ilk fırsatta vuruyor. Ve yine bir yanılgının içinde kalıyor.

Tahmin ettiğiniz gibi Drew ve Kate ayrılıyor. Hem de ikisi de ayrılık sebebini farklı sanıyor. Ortada büyük bir yanlış anlama var. Kitaba başladıktan sonra olayların nasıl ilerleyeceğini biliyor ama merakla okumaya devam ediyorsunuz. Yazarın kaleminin kuvvetli olduğunu söylemem lazım. Hani ortada çok farklı bir konu yok ama hikaye kendini okutuyor. Hem de kitabı elinizden bırakmadan okuyup bitiriyorsunuz.

Spoi vermeden yazmaya çalışıyorum ama bir şey söyleyeceğim ve tadı kaçacak diye çekiniyorum. Kitap fazlasıyla akıcı olduğu için başladığı gibi bitiyor. Yan karakterlerden bahsedeyim en iyisi. Drew'un ablası Lexi, ablasının eşi ve aynı zamanda şirketin ortaklarının birinin oğlu olan Steven, yine şirket ortaklarından bir diğerinin oğlu Matthew, Kate'in en yakın arkadaşı Dee, Mackenzie ve daha birçok karakter. Hepsi yeterli ölçüde yer alıyor hikayede. Ne eksik ne fazla... Sürpriz bir karakter daha var tabii de o sürpriz olsun :)

Orijinal kapak kullanılması hoşuma gidiyor. Çünkü kapaktaki adam resmen Drew yani o havayı veriyor :) Ciltli kitap olması da çok güzel. İçindeki ip ayraca gerek kalmadan rahat bir okuma sağlıyor. Son olarak yazarın filmlere bir takıntısı olabilir. Birçok film karesi ve karakterinden bahsediliyor. Film izlemeyi sevenler bu şekilde de değerlendirebilirler. Benden şimdilik bu kadar. Hoşça kalın.

2 yorum:

  1. Karmakarışık'ı çok severek okumuştum. Bu kitabı da mutlaka okuyacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitabı sevdiyseniz büyük ihtimalle bunu da seveceksiniz :)

      Sil