Barbara J. Zitwer - Ölüm Bizi Ayırana Dek / Kitap Yorumu


Herkese merhaba

Yazarın ilk kitabı olduğunu düşündüğüm Ölüm Bizi Ayırana Dek, sakin ama akıcı bir romandı. Hani öyle aksiyon falan arıyorsanız bu kitap size göre değil. Yoğun aşk, cinsellik barındırmıyor. Oldukça normal bir akışta devam ediyor.

Hikayemizin asıl karakteri oldukça çok. Öncelikle Amerika'da yaşayan Joey var. Kendisi mimar. Çok çalışan bir kadın Joey. İşinde yükselmiş ama 37 yaşında ve yalnız. Son kalp kırıklığından sonra artık umudunu yitirmiş. Çalıştığı şirket İngiltere bulunan Stanway Evi'ni restore edecek. İşlerin başında durması gereken patronu kaza geçirince İngiltere'ye gidecek olan kişi Joey olur. 

Hayallerinden birini gerçekleştirecek, aynı zamanda da çalışmaktan büyük keyif aldığı Stanway Evi'ni kendi gözleriyle görecektir. Ancak onu İngiltere'de bekleyen beraber büyüdüğü, kardeşi kadar yakın olan ama yıllardır görüşemediği arkadaşı Sarah vardır. Dostlukları yıllar öncesinde kalmış bu ikili, zamanı yenip eskisi gibi olabilecek midir? Stanway Evi'ne göz kulak olan Ian ve kızı Lily ile tanışan Joey için işler zamanla içinden çıkılmaz bir noktaya gelecektir.

Bir başka konuda J. M. Barrie Kadınları Yüzme Kulübü'nün tatlı 5 kadını. Yaşları 60'ların çok üzerinde olan bu 5 kadın Stanway Evi'ne yakın olan göle yaz-kış demeden girmekte ve gençliklerinden itibaren dostluklarını sürdürmektedirler. Joey'nin yolu bu 5 kadın ile kesiştiğinde hayatındaki eksikleri sorgulamaya başlar ve zamanının bir bölümünü bu kadınlara ayırarak onlara gölde yüzerken eşlik eder. 

Benim bu kitaptaki favorim yüzme kulübü kadınlarıydı. Kitap orijinal adını da yüzme kulübünden alıyor zaten. Keşke orijinal isim kalsaydı, gerçekten kitaba uygun ve farklı bir isim. Kitaptaki ufak hatalar gözümden kaçmadı. Okumaya kaptırmışken fazla dikkat çekmese de ben bu konuda hassas olduğum için söylemeden geçmek istemedim. Sonu birden bittiği için tadı damağımda kaldı. Biraz daha uzatsa ve gelecekle ilgili bir bilgi verseydi yazar ben daha çok severdim. Kapakla ilgili de şunu söylemek istiyorum. Yayınevi facebook sayfasında 2 kapak verip seçilen kapakla bastı bu kitabı. Bence yine en uygun kapak orijinal kapakmış, basit ama içeriğe uygun. 

Okuduğum son birkaç Nemesis kitabı gibi bunun sonunda da başka bir kitabın ön okuması vardı. Aslında güzel bir şey. Kitaba başlayıp beğenirseniz o kitabı da alıp okuyabilirsiniz. Şimdilik benden bu kadar. Hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder