Scott Lynch - Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler / Kitap Yorumu (Centilmen Piçler #2)


Herkese merhaba

Merakla beklediğim bir kitabı daha bitirmiş bulunmaktayım. İlkinden daha fazla keyif aldım okurken. İlk kitap bitince ee ikinci kitapta ne olacak bu kitapta her şey oldu demiştim ama ooo daha neler varmış neler. Kimbilir daha da neler olacak? Devam kitapları da umarım en kısa sürede çıkar.

Serinin ilk kitabı Locke Lamora'nın Yalanları yorumumu okumadıysanız TIK

Yazarın düşünce tarzını seviyorum. Betimlemeler ile zenginleştiriyor ama bunu sıkmadan yapmayı da başarıyor. Okudukça hayran kalmamak mümkün değil. Locke Lamora bir hırsız hem de fazlasıyla yetenekli bir hırsız. İlk kitabı okuyanlar eminim hatırlayacak ekip olarak olmaz denen şeyleri oldurmayı başarıyorlardı ve kitabın sonu aslında hem hüzünlü hem de şimdi ne olacak düşüncesiyle bitmişti. İkinci kitap öyle hızlı başlıyor ki ilk anda şok olmak kaçınılmaz. Bölümlerde bazen geçmiş bazen yaşanılan zaman dilimi yer alıyor. Hiçbiri birbirine karışmıyor merak etmeyin :)

Büyük kayıplar veren iki yakın dost Locke Lamora ve Jean Tannen bu kez Camorr'da değiller. Arka kapakta yazdığı gibi Camorr'un belası Camorr'suz kalıyor. Bu kitap Tal Verrar'daki maceraları anlatıyor. Locke ve Jean yeni kimlikleri ile yine büyük bir hırsızlık planlıyorlar. Şehrin en bulaşılmayacak adamlarından birinin yani Günahane isimli kumarhanenin sahibini soyma planları hazırlanıyor. Hazırlıklar yapılıyor ve plan devreye koyuluyor. Aynı zamanda ilk kitaptan fazlasıyla hatırlanan bağlıbüyücüler ikilinin peşindeler. İntikam istiyorlar. Bunca olayın içinde kalan Locke ve Jean bakalım neler yapacak?

Buradan sonrası hakkında bir şey söylemem kitabın tadını kaçırabilir. O yüzden kapaktan devam etmek istiyorum. İlk kitabın kapağına da bayılmıştım ve uyumunu sevmiştim. Bunda da aynı şey var. Yazım diline gelecek olursam az da olsa yukarıda bahsettiğim gibi fazlasıyla güzel ve akıcı. Muhteşem bir kurgu, sıkmayan betimlemeler ve azalmayan heyecan... İnsan bir kitaptan daha ne ister ki... Umarım serinin 3. kitabını da en kısa sürede okuyabiliriz. Önümüzdeki haftaya kadar ilknokta ve okuoku siparişlerimin yazıları da gelecek. Şimdilik hoşça kalın :)

2 yorum:

  1. Bu kitapta Casino Royale havasında geçen o kumarhane soyma macerası gerçek anlamda efsaneydi.Locke Lamora fantastik kitapların Arsen Lupen'i. Sevmeden edemiyorsunuz. Yazarın sitesine göre dört kitabı çıkmış ve yedi kitap planlanıyor sanırım. En kısa zamanda çevrilir umarım.

    http://kanvekuller.blogspot.com.tr/2016/02/zubuk-robin-hood-arsen-lupen-locke.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazarın iki kitabı da efsaneydi bence ☺ Devamını merakla bekliyorum. Bloguna ilk fırsatta uğrayacağım. Sevgiler.

      Sil