Paula Weston - Sis / Kitap Yorumu (Refaim #2)


Merhaba serinin ilk kitabını Bursa Kitap Fuarı zamanı okumuştum ve bayılmıştım. 2. kitabı da dört gözle bekliyordum. Nihayet okuma fırsatı buldum. İlk kitaptan daha fazla beğendim diyebilirim. 

İlk kitap Gölgeler'i okuduktan sonra yorum yazma fırsatı bulamamıştım. Gerçi düşününce ne yazsan spoiler olabilecek bir kitaptı. Bu da yine öyle. O yüzden iki kitabı kapsayacak bir yorum yazmaya çalışacağım.

Cehennemden kaçan 200 düşmüş melek yasakları delerek dünyaya gelirler ve insanlardan çocukları olur. Bu çocuklar Refaim denen cemiyete mensup ve cehennemden kaçan 200 meleği yani kendi babalarını arıyorlar. Onları bulup Melekler Konseyine teslim edecekler. Bu yarı melek çocukların başlarında onları gerçek annelerinden tek tek toplayan Nathaniel var. Gaby, Rafa, Jude, Mya, Daniel, Ez, Taya ve daha adını hatırlayamadığım onlarca melek. Tabii ki insanlarda var :) Aksiyonun bol olduğu bir kitap. İnsanlar, iblisler, zebaniler... 

İlk kitap Gaby'nin ikizi Jude ile geçirdiği kazanın bir yıl sonrasını ele alıyordu. Gaby hafızasını kaybetmiştir. Kendine yeni bir hayat kurmuştur. Eski hayatından habersiz bir insan gibi yaşarken karşısına Rafa çıkar ve aslında kim olduğunu öğrenir. Öğrenemediği tek şey 1 yıl önce ne olduğudur.

İlk kitap kısaca böyleydi. Fazla detaya girersem okumayı düşünenler için tadı kaçabilir. O yüzden kısa geçtim :) İkinci kitaba gelecek olursak artık Gaby kim olduğunu öğrenmiş, parçaları birleştirmeye ve acabaları netleştirmeye çalışıyor. Jason, Maggie, Rafa yine yanında ama bu kitapta yeni karakterler katılıyor. Yine sürekli aksiyon var ve yavaş yavaş sırlar çözülüyor. 

Kitabı okurken elimden bırakamadım. Kendiliğinden aktı gitti sanki. İlk kitaptan sonra yavaşlar bu kitap diye düşünmüştüm ama yanılmışım, şu an 3. kitap için daha fazla meraktayım. Çünkü Sis çok merakta bırakacak bir yerde bitti. 

Fantastik sevmeyenler bile bu seriye şans vermeli bence. Ben de ağır fantastik romanları sevmiyorum pek, okuyamıyorum. Ama bu seri kendini okutuyor. Kurgusu çok başarılı. Gizemin daima oluşu merakı üst düzeyde tutmaya yetiyor. Ayraç başarısından bahsetmeden geçmeyeyim. Yine çok beğendim. Gölgeler'in ayracına benziyor ama ufak farklılıklar var. Sanırım daha fazla yazmasam iyi olacak. Yoksa ne var ne yok yazacağım. Şimdilik hoşça kalın :)

2 yorum:

  1. 3. kitap ne zaman çıkacak bilgi var mı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki bilgim yok ama umarım bizi çok bekletmezler :)

      Sil