Nehir Erdem - Huysuz ve Ruhsuz / Kitap Yorumu


Huysuz ve Ruhsuz, Nehir Erdem'in okuduğum 3. kitabıydı. Biraz çılgın biraz hüzünlü bir romandı. Deli Divane'den sonra bu romanda da eğleneceğimi az çok biliyordum. Çünkü Deli Divane'de Doğa ve Yağız'ın hikayesinden az da olsa bahsedilmişti. 

Korkutlar'ın şirketine mimar olarak başvuran Doğa, Yağız'ın odasına daldığında işlerin hangi noktaya geleceğinden habersizdi. Yılların çapkını Yağız, Doğa'yı tanıdıkça başka şeylerin hayalini kurmaya başlamıştı. Mutluluğu yakalamaya çalışan bu ikili için umduklarını bulmak pek kolay olmayacak. Çılgın Doğa ve Çapkın Yağız'ın hikayesini zaman zaman gülerek zaman zaman hüzünlenerek ama çok fazla sinirlenerek okuyacaksınız. Ben aynen o şekilde okudum. Doğa ve Yağız'a bazen güldüm bazen sinirlendim. Ama sanırım en çok Begüm'e kızdım. Arda'nın olduğu sahneler ise favorimdi. 

Akıcı ve oldukça eğlenceli bir kitaptı. Kapak tasarımı da oldukça güzeldi. Ayraç için bu kez çok güzeldi diyemiyorum. Şekilli hoş ayraçlara alıştırdı bizi Müptela Yayınları. Bu yüzden artık hep öyle ayraçlar arıyor gözümüz. 

Son olarak argonun yoğun kullanıldığı bir romandı. Nehir Erdem bu tarz yazıyor biliyorum ama yine de rahatsız ediyor beni okurken. Argosuz hali daha hoşuma giderdi diye düşünüyorum. Benim Huysuz ve Ruhsuz yorumum bu kadar. Başka yazılarda görüşmek üzere...

NOT: Nehir Erdem'in yazarlığın yanı sıra İnadına Aşk dizisinin senaristlerinden biri olduğunu biliyor muydunuz? Eğlenceli bir yaz dizisi olan İnadına Aşk dizisini izleyenler dizide Nehir Erdem'in kitaplarından aşina olduğumuz odun erkek ve çok konuşan kızı görebilirler.

Yazarın önceki kitaplarının yorumlarını okumak için:

Çiçek Kızlar
Deli Divane

0 yorum:

Yorum Gönder