Asude - Beni Sev Diye / Kitap Yorumu, Cast ve Çekiliş


Herkese merhaba

Deniz Kızları ile Okuma Etkinlikleri olarak Asude'nin yepyeni kitabı Beni Sev Diye'nin etkinliğini yapıyoruz. Öncelikle benim okuduğum 3. Asude kitabıydı. Daha önce Ajan serisini okumuş ve çok beğenmiştim. Bu tarz olarak bambaşkaydı. Türkçede tarihi aşk romanı dediğimiz türde yazılmış Beni Sev Diye ekipçe bize kendini sevdirmeyi başardı.

Bradley ve Kristy ana karakterlerimiz. Bradley, geçmişle ilgili bazı şeyler nedeniyle İskoçlardan nefret ediyor ve abisinin evlenmesini istediği kız bir İskoç. Evliliklerinin ertesi günü abisinin ölüm haberi gelince Kristy'yi köyüne geri gönderiyor. Kağıt üstünde devam eden evliliğini çoktan unutan Bradley, sert kişiliği ile ün salmış bir lord. Aradan 7 yıl geçtikten sonra tesadüfen Kristy, Bradley'nin malikanesine çalışmaya geliyor ve olaylar bundan sonra karmaşıklaşıyor.

Konunun özü bu. Fazla detaya girip tadını kaçırmak istemiyorum. Ana karakterler kadar ilgi çeken karakterler de vardı. Mesela meşhur abi Dave, dul lady Lilybeth, Gül ve Avcı'da hikayesi anlatılan tatlı Evelyn dediğim şeker karakter ve daha birçok karakter ama benim için önemli olanlar bunlardı. 

Kitabın bölüm başları çok iyi düşünülmüştü. Her bölüme güzel sözler okuyarak başlamak okuma keyfini arttırdı. İlk 100 sayfada ağır ilerleyen roman birden tempoyu arttırdı. Affedilme süreci falan çabuk atladı gibi geldi bana. Lethe Nehri'ne değinmeden geçmek istemiyorum. O detaya bayıldım. Okurken biraz araştırmaya itiyor. Böyle kitapları ayrı seviyorum. Genel olarak okurken çok keyif aldığım bir roman oldu Beni Sev Diye. Adı bile böyle güzel olan bir kitap nasıl kötü olabilir ki zaten :)

Küçük puntoyla yazıldığı için biraz okumayı zorlaştırdığını söylemek istiyorum. Sanırım uzunluktan dolayı böyle bir yola başvuruldu ama keşke daha uzun olsaymış, rahat okunurdu. Yorumum bu kadar. Şimdi cast aracılığıyla okurken aklımızda şekillenen karakterlere geçiyorum.

25 yaşındaki Kristy güzelliğiyle herkesi büyülüyor. Masum, iyilik meleği de diyebiliriz :)


Bradley, 32 yaşında. Sert bir duruşu var. Odun diye tabir ettiğimiz türden. Kimseye değer vermiyor.


Matt, 35 yaşında. Yıllardır sakladığı sırrı bilen birkaç kişi var ancak bir amaç uğruna Lilybeth ile tanışmak onun umduğundan başka bir şekilde sonuçlanıyor.


İflas eden kocası kocası intihar ettikten sonra borçları ödeyip parasız kalan Lilybeth, 29 yaşında. Malikaneyi elden çıkarmamak için uğraşıyor. Çevrede sert biri olarak biliniyor.


Bradley'nin sevgilisi. Ünlü bir oyuncu. Bakalım evlilik onların ilişkisini nasıl etkileyecek?


Çekilişe katılmak için aşağıdaki raff eklentisini kullanabilir ve okuma etkinliği facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 2 yerden katılmak lehinize olur. Çünkü toplam 2 kitap hediye ediyoruz :)


a Rafflecopter giveaway

1 yorum: