Jane Iredale Likit Mineral Fondöten - Riviera


Uzunca bir süre kullanmaya kıyamadığım ürünlerden biriydi Jane Iredale likit mineral fondöten. Özel günler için saklıyordum. Bozulmasın diye artık yoğun bir şekilde kullanmaya başladım. 


İlk olarak çok verimli bir fondöten olduğunu söylemek istiyorum. 2 fıs ürün tüm yüze yetiyor. Elimin üstüne 2 fıs aldığım fondöteni bir fırça ile karıştırıp tüm yüzüme uyguluyorum. Kalıcılığı arttırmak için üzerine pudra sürüyorum.


Instagram paylaşımlarımda çok sık sorulan sorulardan biriydi kapatıcılığı nasıl sorusu. Kapatıcılığı yok denecek kadar az, şöyle ki elime uyguladığımda (üst görselde soldaki parmağıma ürünü uyguladım) hafif bir renk veriyor ama yüzümde kullanırken bunu fark etmiyorum. Kusurları kapatma özelliği neredeyse hiç yok. Bu fondöteni aslında renkli nemlendirici gibi düşünebiliriz. Yüzdeki ton farklılıklarını ve kızarıklıkları ortadan kaldırıyor, yüze ışıltı veriyor ama kusurları kapatmıyor. Bu yüzden cildi sorunlu olanlara tavsiye etmiyorum. 


Kuruya dönük ve normal ciltler için uygun bir ürün. Benim cildim kuru olduğundan ürünü uyguladığımda hiçbir sorun yaşamadım. Biraz pompalı yapısından ve şişesinden bahsetmek istiyorum. Pompalı ürünleri her zaman sevmişimdir. Hem verimli kullanma hem de pratiklik açısından tam benlik. Şişesi cam değil o yüzden yere düşürseniz bile çatlama, kırılma olmuyor, tecrübeyle sabittir :) 30 ml. lik bir şişesi var, ürünü kullandıkça şişenin alt tarafındaki beyaz alan artıyor.


Ben bu ürünü neden sevdim. Cilt tipime uydu, cildim pek sorunlu olmadığı için verdiği doğal görünüm ve hafif bronzluk hoşuma gitti. Kurumadan dolayı hafif kızarıklık yaşadığım zamanlarda bu kızarıklıkları ortadan kaldırdı. Görsellerde fark ettiyseniz topların arasında jel kısımlar var, sıkıldığı zaman renk veren kısımın yanı sıra bu jelden de çıkıyor ve jel nemlendirirken toplar renk veriyor. Kullanıp memnun kaldığım bir fondöten oldu. Jane Iredale indirimlerini dört gözle bekleyeceğim sanırım. Kızarıklıkları gidermesi ve makyaj yokmuş gibi durması beni kendine çeken özellikler oldu.



Ben ürünü fırça yardımıyla elimin üzerinde karıştırdıktan sonra uygulamayı elimle yapıyorum ama fondöten fırçası veya sünger ile de aynı işlem yapılabilir. Herhangi bir güneş koruması içermiyor. Bu yüzden pudranızın SPF içermesi güzel olabilir. Mineral olması açısından gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Fiyatı 149 TL. İndirimler ile 120 civarına almak mümkün. Bendeki renk Riviera ancak bunun dışında 11 rengi daha var. Başka yazılarda görüşmek dileğiyle... Hoşça kalın.

0 yorum:

Yorum Gönder