Sevgili Küçüğüm - Julie Cohen / Yorum


Deniz Kızları herkese hitap edeceğini düşündüğümüz bir etkinlik ile karşınızda. Umarız siz de bizim gibi seversiniz.

Claire ve Ben, büyük bir aşk ile evlenmiş bir çift. Ancak yıllar geçmesine rağmen çocukları olmuyor ve tek eksikleri bir bebek. Çeşitli tedaviler deniyorlar fakat sonuç başarısız oluyor. Claire'in pes edeceği anda Ben'in yakın arkadaşı Romily'nin sunduğu teklif bu çift için bir umut ışığı oluyor.

Romily, babasız bir bebek büyütmüştür ve kızıyla tek başına yaşayan çalışan bir annedir. Claire ve Ben, kızını büyütürken ona çok yardım etmiştir. Onlara taşıyıcı anne olmayı teklif ederken bunu söyler ancak gerçek çok farklıdır ve bu gerçek her şeyi karıştırır. Romily'nin kızının babası Jarvis konuya dahil olduğunda ise işler daha da karışacaktır.

Öncelikle kapak ve ayraç için olumsuz bir şey söylemek mümkün değil. Çok beğendim. Kitapta yer alan mektuplar çok etkileyiciydi. Özellikle Romily'nin mektupları. Bu üçlü öyle şeyler yaşıyor, öyle kararsız dönemlerden geçiyorlar ki o çaresiz zamanları sanki okuyucu da yaşıyor.

Adı "Sevgili Küçüğüm" olan bir kitap nasıl kötü olabilir ki... Tabii ki çok güzeldi. Duygusallık ön plandaydı ve hüzünlüydü. Zaman zaman gözlerinin yaşarmasına engel olamıyor insan. O kadar gerçekçi yazılmış. Başlarda durgun olmasına rağmen beni fazlasıyla etkilediğini söyleyebilirim.

Mutlu ya da mutsuz son demek istemiyorum tadını kaçırmamak adına. Claire, Ben, Romily, Jarvis hatta Posie. Bir bebek sahibi olabilmek bu kadar insanı etkiliyor hem de ne etkilemek.

Taşıyıcı annelerle ilgili okuduklarınızı, izlediklerinizi bir kenara bırakın ve bu romanı alıp okuyun. Evet içiniz burkulacak okurken ama iyi ki okumuşum dediğiniz kitaplar arasında yerini alacak ve benden bir tavsiye uzunca bir süre etkisinden çıkılmıyor.

ARKA KAPAK

En yakın arkadaşınıza her şeyinizi verebilirsiniz… Peki, ya bebeğinizi isterse?

Ben ve Claire mükemmel bir çiftti, en azından öyle görünüyorlardı. Oysa her şey göründüğü gibi değildi… Romily yıllardır en yakın arkadaşı Ben ve eşi Claire'ın bir çocuk sahibi olmaya çalışmalarını seyretmek zorunda kalmış ve sonunda onlara geri çeviremeyecekleri bir teklif sunmuştu: Onlara hayalini kurdukları tek şeyi verecek, taşıyıcı anne olacaktı.

Romily zaten bekâr bir anneydi ve ikinci bir çocuk aklındaki son şeydi. Fakat hamilelik, Romily'yi etkisi altına alan, Ben ve Claire ile olan arkadaşlığını tehlikeye atan, hatta onların ilişkisini paramparça edebilecek tüm o duyguları da beraberinde getirmiş, bir anda ortaya dökmüştü. Yıllardır herkesten saklamayı başardığı hislerini bile… Şimdiyse ortada iki anne, her ikisine de ait bir bebek ve verilmesi gereken imkânsız bir karar söz konusuydu.

"Aşkın ve arkadaşlığın bu hem acı hem tatlı hikâyesi inanılmaz derecede etkileyici." 
-Closer Magazine-

"İçinize işleyecek ve gerçekten düşünmenizi sağlayacak." 
-The Sun-

"İncelikle ele alınmış bir roman… ilgi çekici, büyüleyici ve sizi derinden etkileyecek."
-Rowan Coleman, Hatıralar Kitabı romanının yazarı-

"Duygusal ve ilham verici bir roman." 
-Abby Clements-

"Güçlü ve yürek burkan bir hikâye." 
-Miranda Dickinson-

0 yorum:

Yorum Gönder