Vivatinell Enjoy Güneş Kremi SPF 50+


Herkese merhaba

Bir süredir kullandığım güneş kremlerini ve güneş sonrası ürünlerini yazmayı düşünüyordum. Yaza adım adım yaklaştığımız bugünlerde tavsiye niteliğinde olur diye düşündüm. Bu hafta elimdeki güneş kremleri ve güneş sonrası ürünlerini yazmaya çalışacağım. Bugünse blogta Vivatinell Enjoy güneş kremi var.

Vivatinell Enjoy Güneş Kremi, koruma faktörü yüksek olan bir krem. Suya çok dayanıklı olduğu söylenen bu kremin suda dayanıklılığı hakkında bir şey diyemeyeceğim. Bu yaz dayanıklılığına bakıp bu yazıyı güncellerim :)

Paraben içermediğini belirtmek gerek diye düşünüyorum. Kısaca içeriğine de bakalım. Cilt besleyiciler panthenol (vitamin B5), niasinamid (vitamin B3), vitamin E, Vitamin C, fitantriol, allantoin soya ve jojoba yağları ile cilde bakım yaparak cildi beslediği, nemlendirdiği ve yatıştırdığı söyleniyor. Aynı zamanda dermatolojik olarak test edilmiş bir krem. 

Temiz ve kuru cilde bol miktarda, güneşe çıkmadan 20 dakika önce uygulanması tavsiye ediliyor. Doğru kullanılırsa 80 dakika suya dayanıyormuş. Aynı zamanda 8 saat boyunca güneş yanığına karşı yeterli SPF koruması sağlıyormuş (ne yazık ki 8 saat boyunca koruma sağlamıyor, bildiğin yanıyorsun tazelemezsen). Güneş lekelerinin oluşumunu engelliyormuş.


Günde bir kez temiz cilde uygulamak yetiyor deniyor ama birkaç saatte bir yenilemekte fayda var diye düşünüyorum.

150 ml. lik tüp şeklinde ambalaja sahip. Fiyatı satışta olduğu siteye göre değişiyor. 45-65 tl arası diyebilirim. Bitince bu kremi tekrar alır mıyım? İndirimde denk gelirsem alırım muhtemelen. Çünkü yapısını falan sevdim. Yağlı bir his oluşmuyor sürünce. Malum çıldırtıcı sıcaklarda yapış yapış yapan her şeyden kaçınıyoruz. Kısaca özetlemek gerekirse diğer kremlerden ekstra bir farkı yok ama yapısı bu kremi öne çıkarıyor.

Son olarak kreminiz bitmemişse bile kullanmaya başlamanızın üzerinden 1 yıl geçtiyse atmanızı ve yeni krem almanızı öneririm. Mutlu günler :)

4 yorum:

  1. güzel bir krem koruması da iyi ama beyaz beyaz iz bırakıyordu yüzümde o nedenle şehir içinde kullanamamıştım..

    YanıtlaSil
  2. Belki ten rengine göre değişiyordur. Açık tenliyim ben, sürdüğümde beyaz iz gibi bir şeyle karşılaşmadım :)

    YanıtlaSil
  3. Bu gunes kremi yüzü beyazlatiyormu peki dikkatinizi çektimi

    YanıtlaSil
  4. İndirimde 30 tl ye eczacımdan devamlı aldığım ürün. Yapısı fondoten gibi beyazlatıyo ama ben açık tenli olduğum için doğal bi görüntü veriyo yüzüne ne surdun diyenlerle çok karşılasıyorum ama iyi yönde yağlılık hissî bırakmıyo diğer güneş kremleri gibi. Kuzenimin tavsiyesi üzerine şölende pigmenta aldım 160 tl ye yüzmde aşırı derece küçük küçük sivilceler oluştu yağlı gösterdi koruma açısından çok iyi ama anneme verdim o kullanıyor onda sivilcelenme yapmadi, la roshe posay 250 ml olanını da kullanıyorm şuan odayogurt kıvamında koruma açısından çok iyi azıcık yağlanma hissi var ama beyazlatmio şuan 150 tl fiyatı bunu sürdükten sonra üzerine vivatineil güneş kremini sürmeyi düşünüyorum çünkü çalıştığım için günlük fondoten kullanmayi sağlıklı bulmuyorum onun yerine güneş kremini tercih ediyorum fiyatı ucuz olmasına rağmen çok beğendigm bi güneş kremi sivilcelenme yapmiyor yağlılik hissi brakmio tam aradığım güneş kremi 👍

    YanıtlaSil