Körebe - Lena Diaz / Yorum (Ölüm Oyunları #4)


Orijinal İsim: Take the Key and Lock Her Up
Yazar: Lena Diaz
Çevirmen: Cem Yurttaş
Yayınevi: Eksik Parça Yayınları
Sayfa: 416
Baskı Yılı: 2015

Selam millet

Yine bir blog tur kitabı ile karşınızdayım. Çok sevdiğimiz bir yazar, çok sevdiğimiz serisinin 4. kitabı ile konuğumuz oldu bu turda. Nihayet 4. kitabı okumadan ilk iki kitabı okuyabildim. O yüzden yazdıklarımın bir kısmı genel olarak seri ile ilgili olabilir.

Bu kitap merak konusu olan Devlin'in hikayesini anlatıyordu. Dedektif Emily ile Devlin'in yolu bir tesadüf eseri kesişiyor. İlk tanıştıkları zaman her şey öylesine karışık ki. Devlin, katilin hedefinin kendi olduğunu fark ettiğinde işleri tek başına halletmeyi seçiyor. Bunun nedenlerinden biri de işinin ortaya çıkmasını istemiyor olması, malum Devlin serideki en gizemli karakterimiz idi. Bunun sebebi ve yol açacağı sonuçlar bu kitapta anlatılıyor :)

Tüm seriyi okumuş biri olarak diyebilirim ki bu seride aksiyon hiç azalmıyor. Katili tahmin etme çabalarınız genelde sonuçsuz kalıyor ama tahmin etmekten vazgeçemiyorsunuz. Ayrıca en çok şu kitabı sevdim diyemiyorsunuz, hani serilerde tüm kitaplar beğenilmez ya genelde bunda öyle bir şey yok, hepsinden ayrı bir keyif alıyor insan. Akıcılığıyla ilgili çok bir şey söylememe gerek yok, önceki kitapların yorumlarında aşırı sürükleyici olduğunu bol bol yazmıştım :)

Kapak olarak bizim kapak daha güzel ama isim olarak orijinali tercih ederim. Diğerleri gibi direk katille bağlantılı bir isim konmuş. Güzel bir seriyi bitirmenin hüznünü yaşıyorum yine ama umuyorum ki yayınevi Lena Diaz'ın diğer kitaplarıyla buluşturur bizi.

Serinin önceki kitapları:

Ölüm Falı için TIK
Gölgeleri Kovala için TIK
Küller ve Anılar için TIK

ARKA KAPAK

Lena Diaz, heyecan verici bir başka Ölüm Oyunları romanı ve karanlık bir soruyla geri dönüyor: Özgürlüğünüz bütün hayatınıza mal olursa ne yaparsınız?

Karanlıkta saklananın düşman olduğunu tahmin edebilirsin. Ama peki ya düşmanların sayamayacağın kadar çoksa? Devlin'in geçmişi düşmanlarla doluydu ve dâhil olduğu bir polis soruşturmasıyla birlikte bu düşmanların her biriyle yüzleşmek zorundaydı. Ama bu sefer tehlikede olan sadece kendi canı değildi, sebebini çözemediği bir çekim hissettiği yeni yetme polis Emily'nin de canı tehlikedeydi.

Kadınlara akıl almaz işkenceler yapan azılı katilin yeni hedefi ise Devlin ve yanından bir an olsun ayırmadığı Emily gibi görünüyordu. Tuzak kurulmuştu ve ölüm oyunu yeni kurbanlarını arıyordu.

ÇEKİLİŞ

a Rafflecopter giveaway

0 yorum:

Yorum Gönder