Aşk-ı Leyla - Barış Cem Kaya + Her Şeyi Allah'tan İste - Gazaner Sanlıtop / Kitap Yorumu


Önsöz dahil sindirerek okuduğum bir kitaptı. Başlarda birkaç şiir var ki hepsi derin anlamlar içeriyor. Daha sonra kısa yazılarla devam ediyor. Bu yazıların hepsi okunası yazılar. Sonlara doğru yine şiirler çıkıyor sahneye. Dediğim gibi baştan sona yavaşça sindire dindire okunmalı ki kitap amacına ulaşsın.

Önsözde elinizdeki kitap "Leylâ" diye adlandırdığımız dertlerimizi tasvire çalışan bir denemedir diyor. Yani aşkı anlatan hem de farklı bir bakış açısıyla anlatan bir kitap.

Kitabın içinde geçen Aşkla Dokun Hayata sözü de ayrı bir hoşuma gitti. Püsküllü ayracı, pembe tonlardaki kapağı hepsi de güzelliğine güzellik katmış. Okuyucu notlarına yer ayrılması da yine artılardan biri.

Şiir ve kısa yazılardan oluşması benim için kitabın akıcı olmasını sağladı. Genelde okuduğum kitaplarda ya şiir ya yazı olsun isterim ama bu kitap konusu itibarıyla kendini okutuyordu.


Her Şeyi Allahtan İste başlığının hakkını vermiş bir kitaptı. İnsanların sınırsız istek ve ihtiyaçlarına kısaca değinmiş olan kitabın asıl amacı istemeyi bilirsek dua ile her kapının açılacağını anlatmak. Dua ederken nasıl bir hal içinde olmalıyız, hurafelere inanmadan direk olarak Allah'tan istemeliyiz gibi güzel konular üzerinde durmuş.

Ayetlerin yanısıra hadislere de yer veriyor. Konuyla ilgili âlimlerin kitaplarından da alıntılar ile kitap okunmaya değer kılınmış. Allahtan usulünce helal şeyleri istersen Allah sana verir'i anlatmayı hedeflemiş ve okurken sıkılmıyor insan.

Allah'ın rızasını iste, sabır iste, her şeyin hayırlısını iste şeklinde başlıkların olduğu kısa yazılardan oluşan bu kitabı okumaktan hiç sıkılmıyorsunuz ama benim tavsiyem yavaş yavaş sindirerek okumak. Gerçekten içerik önemli çünkü. Özellikle günümüzde herkes günden güne depresyona girerken, cinayetler, zina artmışken, kötülükler ortada kol gezerken bu kitabı okumak size öğrendiklerinizden sonra huzuru sunuyor.

0 yorum:

Yorum Gönder