Ünlü Aşk - Burcu Bahtiyar / Yorum


Herkese merhaba

İlk olarak hemşehrimin kitabını geç de olsa okuyabildiğim için mutluyum. Fuarda tanışmayı istemiştim ama standtan çıkma fırsatı bulamadım ve önümüzdeki seneye inşallah diyorum :)

Can Taker ve Karen Yağız'ın hikayesi ilginç bir hikaye. Sadece bir aşk hikayesi değil bu. Aksiyonu yüksek gizemli bir hikaye. Zaman zaman kahkaha atarken zaman zaman hüzünlenebiliyor insan. Biraz karakterleri tanıyalım isterseniz.

Karen Yağız, 25 yaşında bir bodyguard. İşini seviyor ve bu işi yapabilmek için oldukça çabalamış. Eğitimini almış. Yakın arkadaşı Toprak en büyük destekçisi çünkü Mit emeklisi babası ilk başta bu işe hiç sıcak bakmamış. Daha sonra kabullenmiş ya da kabullenmek zorunda kalmış. Karen'in aşk hayatı yok gibi bir şey. Erkek arkadaşları olmuş evet ama ciddiye binen ya da aşık olduğu biri olmamış. Güzelliğinin pek farkında da değil. Karen Can'ı gördüğünde hayatındaki o eksiklik bir şekilde kendini gösteriyor.

Can Taker, annesi Türk olan Amerikalı oyuncu. Evlilik dışı doğmuş bir çocuk. Dünyaca tanınan Can bir film çekimi için İstanbul'a geliyor ve bir nedenden dolayı korumaya ihtiyaç duyuyor. Zaten güvenlik oldukça iyi çalışıyor ancak İstanbul'u bilen bir bodyguard aradıklarında kader Karen'le Can'ın yollarını kesiştiriyor. Can, Türklere karşı kötü düşünceler içinde çünkü annesi onu küçük bir çocukken babasına bırakıp gitmiş. Babasının evli olduğu kadın büyütmüş onu ve aile sıcaklığını pek yaşayamamış. Karen'i görünce etkileniyor ama beyni kesinlikle olmaz o bir Türk diye bağırıyor. İşte hayat Can'ın dediği gibi değil onu öyle sürprizler bekliyor ki...

Kurgu oturmuş haldeydi, göze batan bir şey yoktu. Ben özellikle koruma ile ilgili bilgileri sevdim. Terimli merimli şeyler vardı. Bu da yazarın araştırarak yazdığını gösteriyor. Benim hoşuma gitti bu hali.

Kapaktaki kız ve çocuk içeriktekini andırıyor. O açıdan da sevdim. Benim için tek olumsuz yönü düzelti yapılmamış olması. O kadar çok eksik cümleye ya da yanlış kelimeye denk geldim ki sanırım aceleye gelmiş baskı biraz. Umarım yeni baskılarda bu sorun çözülür.

Sanırım Melis ve Toprak'ın hikayesi de var ama basılır mı bilmiyorum. Basılırsa onların hikayesini okumak muhtemelen çok ilginç olacak :)

0 yorum:

Yorum Gönder