Romantik Oyun - Elif Yılmaz / Yorum


Selam millet

Fuar sonrası fırsat bulunca nihayet Elif'in kitabını okuyabildim. Sakin kafayla okumak için beklettim bu kadar ama bekletmeden okusam da olurmuş.

Tina, 17 yaşındadır. Anne ve babası ayrılınca annesi tekrar evlenir ve Tina annesiyle yeni evine taşınır. Üvey ablası da olsa çok sevdiği Sienna ve üvey babası olarak hiç görmediği seviyeli bir ilişki içinde olduğu George ile yaşamaya başlar. O evde mutlu olan Tina, aşk için tercihini doğru kişiyi beklemekten yana kullanmıştır. En yakın arkadaşı Steven ile 8-9 yıllık bir arkadaşlıkları vardır ve ikisi de müziği sevmektedir. Eğitimlerini bu alanda yapmayı düşünmektedirler. Bir gün bir aşk filmi izledikleri sırada sahnedeki öpüşen çift ile ilgili açılan muhabbet üzerine bir iddiaya girerler. En romantik kim olacaktır? Bunun için bir puanlama oluştururlar ve 100 puana ilk ulaşan kazanacaktır. Peki bu oyun onları nereye götürecektir. Bu iki samimi arkadaş bu oyunu atlatabilecek midir?

Okurken acayip eğlendim. Yazım dili de pek eğlenceliydi. Sayfa sayısı da insanı sıkacak gibi değildi zaten elime aldım ve bitirip bıraktım.

Tina oyunlar ile kafası karışmış haldeyken, Steven ise şarkılar ile kendini ifade etmeye çalışırken çok tatlıydı. Zaman zaman hadi biraz cesaret derken buldum kendimi. Bazı karakterler insanı kendi kendine konuşmaya teşvik edebiliyor. Steven - Tina ikilisi aynen böyleydi. Sürekli kendinize gelin derken buldum kendimi. Siz de eğlenceli romanlara ihtiyaç duyduğunuz bir dönemdeyseniz bir şans verebilirsiniz. Pişman olacağınızı sanmıyorum. 

1 yorum:

  1. Sürükleyici bir kitaba benziyor.Paylaşım için teşekkürler...

    YanıtlaSil