Bırakma Ellerimi - Ayşegül Çiçekoğlu / Yorum ve Çekiliş


Orijinal İsim: Bırakma Ellerimi
Yazar: Ayşegül Çiçekoğlu
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Sayfa: 440
Baskı Yılı: 2015

Yeni tur kitabımızın yorumuyla turun ilk gününde karşınızdayım.

Elif, 23 yaşında bir iç mimardır. Ankara'da yaşamaktadır ve 13 yaşından beri tanıdığı Toprak ile 2 yıldır evlidir. Çok mutlu bir evliliği olduğunu düşünmektedir. Ta ki Toprak bu evliliğin onu boğduğunu boşanmak istediğini söyleyene dek. Kocasına aşık Elif hiçbir şey anlamasa da düşünmeye ihtiyacı olduğunu düşünerek kabul eder. 1 aya kalmadan boşanırlar hem de boşanma günü Elif'in doğum günüdür. Toprak'ın ona dönmeyeceğini anladığında Ankara'da yaşamayı başaramayan Elif, İstanbul'da bir iş bulur ve oraya taşınır. İşte olaylar tam da o kısımda başlar. Çünkü yeni patronunun adı da Toprak'tır ve Elif, kısa bir zaman sonra tam anlamıyla iki Toprak arasında bulur kendini.

Elif'in arkadaşı Nil'in tabiriyle yeni Toprak daha iyiydi. 36 yaşındaki Toprak Ünlüer, Ünlüer İnşaat'ın sahibi. Sahip olduğu her şey kendi çabasıyla olmuş. Sıfırdan başlamış bir adam ve hiç aşık olmamış. Tabii Elif'i gördüğünde hisleri onu hazırlıksız yakalar ve ona Elif'in onu sevmesini istemekten başka bir yol bırakmaz. 

Akıcıydı. Elimden bırakamadan okudum. Kapağı ise kapaktaki çift dışında çok hoşuma gitti. Özellikle kapağı açtığınızda sizi karşılayan yazı özet gibiydi. "Gitmek bu kadar kolay olabilir miydi?" 

Ayrıca şarkılar çok iyiydi. Sanırım adını da bir şarkıdan almış. Bununla ilgili bir başlığımız olacak turda, takipte olun bence.

Son olarak konuyu ve akıcılığını sevsem de düzeltisiz basılmış olması dikkatimden kaçmadı. Cümlelerde bolca anlam kayması vardı ve cümle kurulumları çoğu yerde hatalıydı. Buna takılmadan geçemediğimden yazmak istedim ama yazarın ilk kitabı olduğu için görmezden gelebiliriz sanırım. Sonrakilerde böyle olacağını sanmıyorum.

ÇEKİLİŞ
a Rafflecopter giveaway

0 yorum:

Yorum Gönder