Olur Böyle B*ktan Şeyler - Rick Springfield / Yorum


Orijinal İsim: Magnificent Vibration
Yazar: Rick Springfield
Çevirmen: Özlem Özarpacı
Yayınevi: Parodi Yayınları
Sayfa: 328
Baskı Yılı: 2015

Herkese merhaba

Konusunu okuyunca belki siz de benim gibi ne biçim bir şey bu diyeceksiniz. Evet, ben aynen öyle dedim :) Saçma olduğunu düşündüm. Gerçi hala öyle olduğunu düşünüyorum ama verdiği mesajlar nedeniyle saçmalığını göz ardı ediyorum. Muhtemelen yazarın amacı da böyle saçma bir konu üzerinden giderek vermek istediği mesajları insanlara ulaştırmaktı.

Baş karakterimiz Horatio - kendi kullandığı ismi  ile Bob, çünkü annesinin koyduğu ismi hiç sevmiyor - onu defalarca aldattığını öğrendiği eşinden boşanmış ve her şeyini eşine kaptırmıştır. Sorunlu bir çocukluk yaşayan Bob, son darbeyle intihar etmeyi düşünmeye başlar. Çaldığı "Muhteşem Titreşim" isimli bir kişisel gelişim kitabı onu şok eder. Çünkü ilk sayfasında Tanrı'nın numarası vardır. Hem de kurşun kalemle yazılmış bir numara. Merakına yenilir ve arar. Konuşma yaptığı kişinin ilk anda Tanrı olduğuna inanmaz ama kısa sürede ikna olur. 

Tanrı'nın git pizza ye tavsiyesiyle pizza yiyebileceği bir bara gider ve Alice isimli bir rahibe adayıyla tanışır. Alice rahibe olmak için eğitilmektedir ama aklı karışık olduğundan baş rahibe ona izin verip gerçekten ne istediğini bulmasını söyler. Alice ile konuşan Bob, aynı kitaptan Alice'in aldığını da öğrenir ama onda numara yazmamaktadır. Bar çıkışı önlerini kesen Lexington Vargas, aynı kitaptan onda da olduğunu ve numara yazdığını söyler. Böylece bu üçlü varabilecekleri o noktayı bulmaya çalışırlar.

Oldukça eğlenceli bir dille yazılmış. Aile ilişkileri ile ilgili çarpıcı kısımlar yer alıyor. Hızlı okunuyor çünkü bu olay nereye bağlanacak diye ciddi anlamda merak ediyor insan. Mesajları cidden ama cidden çok iyiydi. İnsanların kıymet bilmez hallerini çok güzel anlatmış. Yaşarken çevreye verdiğimiz zarar, bu zararın yakın zamanda nelere yol açacağıyla ilgili sağlam bir mesaj verilmiş. Nasıl desem. Fazla orijinal idi. 

Orijinal isimden farklı bir isim konmuş. Ben bu halini beğendim. Zaten içeriğe de uygun bu isim. Redakte oldukça iyiydi. Aynı tür okuyup sıkıldığınız bir zamandaysanız bu size iyi gelecek.

2 yorum:

  1. bu kitabı çok merak ediyorum, iyice meraklnadım :)

    YanıtlaSil
  2. Yazarın değişik bir tarzı var :) İlginçti.

    YanıtlaSil