Okuma Etkinliği: Bir Deniz Kızı Hikayesi - Canan A. Düzgan / Yorum ve Çekiliş


Orijinal İsim: Bir Deniz Kızı Hikayesi
Yazar: Corleonis Canan A. Düzgan
Yayınevi: Postiga Yayınları
Sayfa: 733
Baskı Yılı: 2015

Herkese merhaba

Bir okuma etkinliğinin daha sonuna geldik. Etkinliğin son yorumuyla karşınızdayım.

Öncelikle yazarın tarzını sevdiğimi söylemek istiyorum. Belalı Korumam'ı okuduğumda da aynı şekilde düşünmüştüm. Yine birkaç nokta dışında beni rahatsız etmedi.

Bir Deniz Kızı Hikayesi, hafif fantastik bir hikaye aslında hafif değil bildiğiniz fantastik :) Ben her türe açık olduğum için sorun yaşamadım ama fantastik sevmeyenler olduğu için belirtmek istedim. Evet hikayede deniz perileri, deniz adamları var ama asıl konu insan olmak istemeleri ve bunun için çabalamaları. 

Elka ve Axela okyanus ülkelerinde yaşayan iki deniz perisi. Onlara her zaman destek olan ve yol gösteren Urel var bir de. Tanrıçaları Kihan'ı unutmamalı. Elka insan olmak için geçmesi gerek 200 yılı doldurunca geçit açılır ve Karayiplerde bulur kendini. Bu ikinci insan olma denemesi olacaktır ve ilki berbat şekilde bitmiş, Elka yıllarca acı çekmiştir. Bu defa daha dikkatli olmayı ve insan olmayı başarmayı dilemektedir. Bir mağarada kendine geldiğinde halsizdir ve ayakları tutmamaktadır. Onun inlemelerini duyan arkadaşlarıyla tatile çıkmış olan Walter, ne olduğuna bakmak için mağaraya girdiğinde Elka ile karşılaşır ve Elka'nın Walter, John ve Steve ile insan olmayı öğrenme çabaları başlar. Hiçbir şey bilmeyen Elka'nın hafızasını kaybettiğini ve başına kötü şeyler geldiğini düşünen 3 çapkın adam Elka'nın güzelliğinden etkilenmeden onu korumayı ve onu emin ellere bırakabilmeyi ummaktadır ama bu sandıkları kadar kolay olmayacaktır.

Heyecanın hiç azalmadığı bir 733 sayfa okuyorsunuz. Sürükleyici olduğu için kısa zamanda bitiyor. 733 sayfa olması gözünüzü korkutmasın :)

Benim için olumsuz nokta Belalı Korumam'da da belirttiğim gibi fazlasıyla argo kelime kullanılması. Bunlar olmadan da güzel bir hikaye olurdu diye düşünüyorum. Onun dışında redakte anlamında iyi olduğunu söyleyemem. Anlaşılmayan cümleler vardı az da olsa ya da okuduğunuzda anlam ifade etmeyen cümleler. 733 sayfa evet ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum ama o konuya takılmadan da edemiyorum. Burda yorum yazmamızın amacı bir nevi de daha iyilerinin ortaya çıkmasını sağlamak değil mi zaten? 

Kapağı beğendim. Hem konusuna uygundu hem de kullanılan renkler hoşuma gitti. Yanar dönerli yazıyor kitabın adı ama okurken simler siliniyor :) Alttan çıkan renkte güzel ama çirkin bir görüntü olmuyor. O konuda rahat olun. Sanırım söyleyeceklerim bu kadar. Başka yazılarda görüşmek üzere :)

ÇEKİLİŞ
a Rafflecopter giveaway

0 yorum:

Yorum Gönder