Kesişen Hayatlar Kafesi - Deborah Smith / Yorum


Orijinal İsim: Crossroads Cafe
Yazar: Deborah Smith
Çevirmen: Zeynep Yeşiltuna
Yayınevi: Novella Yayınları
Sayfa: 512
Baskı Yılı: 2015

Herkese merhaba

Kesişen Hayatlar Kafesi yorumuyla karşınızdayım.

Kitabın kapağında yazdığı gibi "Aşk yolunda kesişen hayatlar, umut etmeyi de bu yolda öğrenir." Hikayemiz de aynen böyle. Cathy ve Thomas'ın yolları kesişiyor ve birbirlerinin yaralarını sarma sürecini okuyoruz.

Cathy, 32 yaşında, ünlü bir aktristir. Güzelliğiyle ün salmış Cathy evlidir ve Los Angeles'ta yaşamaktadır. Her şey rüya gibi giderken arabasıyla kaza yapması ve bu kazada yüzünün sağ yanının yanması onun kabuslarının başlangıcı olur. Hastanede tedavisi sürerken kocası ondan boşanır ve tedavi sonrası Cathy kendini eve kapatır. Hiç arkadaşı ve güveneceği birileri olmayan Cathy, ölmüş büyük annesinin yaşadığı dağ kasabasındaki kuzeninin ona yolladığı çöreklerle ve Thomas'ın gönderdiği büyük annesinin evinin ve çevrenin fotoğraflarıyla yalnızlıktan kurtulmaya başlar. Aslında tanımadığı bu insanlar onun yaşama gücünü arttırmaktadırlar ve korkularının üzerine gitmeye niyetli olan Cathy, gizlice o şirin kasabaya doğru yola çıkar.

Thomas, 11 Eylül saldırılarında eşini ve oğlunu kaybetmiştir. Başarılı bir mimarken her şeyi bırakıp umursamaz bir halde kendini yollara vurur. En sonunda o dağ kasabasına geldiğinde orada kalmaya karar verir ve Kesişen Hayatla Kafesi'nin sahibi Delta ile çalışmaya başlar. Oradaki insanları seven ve halka da kendini sevdiren Thomas, Cathy'nin başına gelen kötü olaylardan sonra ona uzaktan da olsa destek olur ve yaşamasını sağlamaya çalışmaya başlar.

Bu iki yaralı kalp Kesişen Hayatlar Kafesi'nde belki de güzel şeyler bulacaktır. Belki de kendi hayatlarının dışında başka hayatlara da iyilikle dokunacaklardır.

Roman uzun bir süre oldukça durgun ilerliyor. Yavaş yavaş olaylar çözülmeye başladıkça keyif almaya başlıyorsunuz. Yan karakterlerin güçlü olması da okumak için başlı başına bir sebep bence. Delta, Delta'nın kocası, çocukları, gelinleri, kasaba halkı, Ivy, Cora hepsi de çok güzel yazılmış karakterlerdi. Ana karakterlere odaklı olsa da dediğim gibi söz sahibi yan karakterler vardı.

Novella'nın her kapağında olduğu gibi bu kapakta da yine bahar esintileri vardı. Ben böyle pembeli kapakları ayrı seviyorum nedense. Benim yorumum bu kadar. Yeni yazılarda görüşmek üzere.

2 yorum: