Kaçınılmaz - Amy A. Bartol / Yorum (Öngörü #1)


Orijinal İsim: Inescapable
Yazar: Amy A. Bartol
Çevirmen: Merve Özcan
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa: 432
Baskı Yılı: 2015

Herkese merhaba

Kaçınılmaz satışa çıkalı bir süre olmuştu ama içimde beğenmeyeceğime dair bir his vardı. Bu yüzden okumak için biraz beklemek istedim. Keşke beklemeseymişim fazlasıyla beğendim.

Fantastik bir roman. Sakin bir şekilde ilerliyor ama bir noktadan sonra tempo artıyor ve gizemi çözmeye çalışırken buluyorsunuz kendinizi.

Evie Claremont, 17 yaşında dayısıyla yaşayan bir kızdır. Üniversiteye kaydolduktan sonra kabuslar görmeye başlar. Şiddet içeren kabuslardır bunlar. Üniversiteye başladığında da kabusları bitmemiştir. Oryantasyon günü Reed ve Russell ile tanışmasıyla olaylar başlıyor. Reed ile arasında inanılmaz bir çekim var ama Russell çok tanıdık ilk kez görmesine rağmen. İkisine karşı da değişik duygular hissediyor ama Reed ile arasında olanı hiçbir şeyle kıyaslamak mümkün değil. Resmen birbirlerine çekiliyorlar. 

Reed, Evie'yi gördüğünde ona kötü davranıyor ama bir sebebi var hem de geçerli bir sebep ama ona karşı hissettiği şey elini kolunu bağlıyor ve onu korumaktan başka bir şey düşünemiyor. Ve işin aslı Evie'nin en çok korunmaya ihtiyacı var. 

Heyecanı bozmayacak şekilde yazmaya çalıştım ama okumadan anlamak mümkün değil. Spoi vermek o kadar kolay ki yazarken zor tutuyor insan kendini. Tadı kaçmayacak şekilde yazabildiğimi düşünüyorum, umarım öyledir.

Son olarak ayraçla ilgili kullanışlı değil ama tasarımı sevdim. Farklı bir tasarımı var. Beğenmemek elde değil. Serinin ikinci kitabını dört gözle bekliyorum. Umarım yayınevi bizi fazla bekletmez.

0 yorum:

Yorum Gönder