Gölgeleri Kovala - Lena Diaz / Yorum (Ölüm Oyunları #2)


Orijinal İsim: Simon Says Die
Yazar: Lena Diaz
Çevirmen: Cem Yurttaş
Yayınevi: Eksik Parça Yayınları
Sayfa: 368
Baskı Yılı: 2014

Herkese merhaba

Lena Diaz'ı turunu yaptığımız Küller ve Anılar romanıyla tanımıştım ve iyi ki tanımışım dediğim yazarlardan biri olmuştu. D&R'ın geçenlerde yaptığı 9.90 TL kampanyasında serinin ilk iki kitabını görünce hemen almıştım.

Küller ve Anılar'ı okuduğumda nasıl sevdiysem Gölgeleri Kovala'da da aynı şey oldu. Okurken kendimi kaptırınca bir günde bitti.

Lena'da en sevdiğim şey yan karakterlerin baskınlığı. Yani bu romanda Madison ve Pierce'ı okuyoruz ama Devlin, Matt, Logan, Braedon, Austin de ağırlıklarını hissettiriyorlar. Matt ve Tessa'nın hikayesini Küller ve Anılar'da okumuştuk. Logan'ın hikayesini ise Ölüm Falı'nda okuduk. Serinin sonuncusunda ise Devlin'i okuyacağız ki oldukça merak konusu benim açımdan :) Seri böyle söyleyince bağlantılı gibi görünüyor ama aslında birbirinden bağımsız ben önce 3'ü sonra 2'yi ve en son 1. yi okudum. Hepsini de fazlaca beğendim. Belli bir sırada okuma zorunluluğu yok.

Logan balayındayken kız kardeşi Madison'ı kontrol etmesi için en yakın arkadaşı FBI ajanı Pierce'ı arar ki Pierce ve Madison arasında yakın geçmişte bir aşk yaşanmıştır. Nedensiz yere terk edilmiş olan Pierce ile Madison bu sayede aynı şehirde yaşadıklarını öğrenirler ancak Madison'ın başı derttedir. Bir takipçisi vardır ve polise şikayetlerinde bir sonuca ulaşamamıştır. Kanıtlar her şeyin sorumlusu olarak Madison'ı gösterse de Pierce polislerin aksine ona inanmayı seçer ve olayın aydınlanmasında sorumluluğu üzerine alır. 

Aksiyon ilk andan itibaren yüksekti. Evet aşk vardı ama belli olaylar çerçevesinde anlatılıyordu. Lena Diaz bu konuda oldukça başarılı. Hiç sıkılmadan okunabilecek tarzda olduğu için gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim. Bugünlük benden bu kadar. En kısa sürede Ölüm Falı yorumu da gelecek.

ARKA KAPAK

Kurtulduğunu düşündüğü geçmişi karanlıkta gizli. Pusuda ve tekrar gün yüzüne çıkmak için doğru anı bekliyor. Çıkmak ve tüm geleceğini yutmak için.

Korku sinsice tüm bedenini sararken yapabileceği tek şey, geçmişinde kaçıp gittiği birine güvenmek. Ona yardım edecek, tüm karmaşayı çözüp söylediklerine inanacak biri. Gelecek ne söylerse söylesin, neyi tehdit ederse etsin, yanından ayrılmayacağına ve onu her zaman seveceğine inandığı biri...

Peki ya geçmiş çözülemeyecek kadar karışıksa?

0 yorum:

Yorum Gönder