Kızıl Tepe - Jamie McGuire / Yorum (Red Hill #1)


Orijinal İsim: Red Hill
Yazar: Jamie McGuire
Çevirmen: Boran Evren
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa: 376
Baskı Yılı: 2015

Herkese merhaba

Kızıl Tepe çok merak ettiklerimden biriydi. Merak ettiğim kadar da varmış hani. Fazla uzatmadan yoruma geçmek istiyorum.

Hayat normal şekilde ilerlerken bir bilim adamının ölüleri geri döndürmeye çalışması bir salgına neden oluyor. Ölüler geri dönüp insanları yemeye ve dönüştürmeye çalışıyor. Neye dönüşüyorlar derseniz bildiğimiz zombiye.

Hayatta kalanlar yaşayan ölülerden kaçıp hayatta kalmaya çalışıyorlar. Hayatta kalmak o şartlarda o kadar zorlaşıyor ki okurken bunu size hissettirebiliyor Jamie McGuire. Kendisini zaten severdim bir kez daha hayran kaldım. Farklı tarz yazmada da oldukça başarılı kendisi.

Olayları 3 farklı kişinin anlatımıyla okuyoruz. Nathan, Scarlet ve Miranda. Nathan eşi ve kızıyla yaşayan işinde gücünde bir adam. Eşiyle kopma noktasındalar hatta kopmuşlar. Çünkü işten eve dönen Nathan eşinin mektubunu buluyor. Kızına çok düşkün ve artık kızına bakması gerek. Scarlet evliliği boşanmayla sonuçlandığında kızlarına tutunmuş, röntgen teknisyeni olarak geçimini sağlayan güçlü bir kadın. Çocuklar o haftasonunu babalarıyla geçirecekler. Miranda, ablası Ashley ile anne ve babası boşandıktan sonra babasını daha az görür olmuşlar. Aslında babasının suçsuz olduğunun farkındalar. O haftasonunu babalarının gözden uzakta olan çiftliğinde geçirmeye karar veriyorlar ve sevgilileri ile birlikte yola çıkıyorlar. Ve Salgın haberleri başlıyor. Salgın hızla yayılırken her şey zorlaşmışken hepsi bir şekilde Kızıl Tepedeki çiftlikte buluşuyor.

Daha fazla detay vermek istemiyorum ama bu romanın en cesuru Scarlet. Çiftliğe ilk varan ve ilk önlemleri alan o. Kızlarına bıraktığı nottan sonra yılmadan kızlarının oraya ulaşmasını bekleyen kızları gelir diye yollardaki salgına yakalanmış hastaları temizlemeye uğraşan o. Hak etti en cesur karakter olmayı :)

Seri nasıl ilerleyecek deyip duruyorum aklıma geldikçe. Umarım fazla zaman geçmeden 2.si çıkar. Şimdilik hoşça kalın.

ARKA KAPAK

Tatlı Bela ve Ayaklı Bela'nın yazarı, New York Times Bestseller listesinde bir numaraya adını yazdırabilmiş Jamie McGuire'in merakla beklenen son kitabı Kızıl Tepe, heyecanı ve sürükleyiciliği başarıyla harmanlanmış bir kıyamet sonrası öyküsü.

Âşık Olduğunuz Kişiyi Hayatta Kalmak İçin Öldürmek Zorunda Olduğunuzu Bilseniz Ne Yapardınız? 

İki kızını yalnız başına yetiştirmek için çabalayan Scarlet; evli olsa da âşık olmanın ne demek olduğunu unutmuş, tek yaşama nedeni küçük kızı olan Nathan ve tek derdi kız kardeşi ve erkek arkadaşlarıyla yapacakları hafta sonu kaçamağı olan üniversiteli bir genç kız olan Miranda… Dünyayı etkisi altına alan bir salgın patlak verdiğinde bu üç kişinin hayatı beklemedikleri şekilde kesişir ve artık tek amaçları vardır: Bu yeni ve acımasız dünyada hayatta kalabilmek.

"Sürükleyici bir kıyamet sonrası hikâyesi… McGuire etkileyici detaylar ve güçlü karakterlerle başarısını bu türde de kanıtlıyor." 
- Booklist-

"Ürkütücü, sürükleyici ve son derece gerilimli." 

-Closer Magazine-

0 yorum:

Yorum Gönder