Köle - Işıl Parlakyıldız / Yorum


744 sayfa nasıl biter diye başladığınız romanı daha olsa okurdum diyerek bitiriyorsunuz. Bu konuda yazarı tebrik etmek lazım. Sıkmadan 744 sayfa okutmak kolay değildir :)

Kitap 24. yüzyılda başlıyor. Üçüncü Dünya Savaşı sonrası düzen bozulunca bir kişi başa geçiyor ve monarşiye geçiliyor. Dünya 13 krallığa bölünüyor ve hepsini bir kişi yönetiyor. Kölelik geri dönüyor ve kanunlarla belli bir düzene koyuluyor.

Edward, veliaht prens. Tahta geçmesi bekleniyor. Haremi var, istediği gibi rahat rahat yaşıyor. Bütün kızlar Edward'a hasta adam hem prens hem yakışıklı. Çapkın olduğunu bilmeyen yok tabi. İşlerini de ihmal etmiyor. Her şeyi dengede götürmeyi öğrenmiş. Prensin yaşadığı alanı yöneten Jaymie aslında tam anlamıyla bir köle değil ama ailesi ölünce kız kardeşi ile birlikte büyükannesinin yanına saraya geliyor. Güzelliği dikkat çekmeye başlayan Jaymie, büyükannesinin planına uyarak özel yapılan bir kıyafet giyiyor ve bu kıyafet onu şişman gösteriyor. Şişmanlığı onu korurken prensin yanında güvende olmasını sağlıyor. Ta ki Kraliçenin planı her şeyi bozana kadar.

Jaymie, 17 yaşında özgürlüğe kavuşmak için çabalayan bir genç kız. Kız kardeşi ve büyükannesi dışında kimsesi yok. Prensin tüm işleriyle ilgilenen Jaymie gizlice girdiği sınavlar ile okulu bitirip üniversiteyi kazanmayı ve kanunlar gereği özgür olmayı düşlüyor. Bunun hayali tüm zorluklara katlanmasını sağlıyor. Kraliçe, onun kız kardeşini görüp prensin yatağına gireceğini haber verene kadar plan yolunda işlerken 13 yaşındaki kardeşi için kendini feda ediyor. Kraliçenin planı Edward'ın ceza almasını sağlayıp kendi oğlunu tahta geçirmek. Bunun için düzenlediği baloda Edward'ın uyuşmasını sağlıyor ve Edward o geceyi geçirdiği kızı arasa da bulamıyor tabii ki onun Jaymie olduğunu öğrenince işler değişiyor.

Nasıl anlatsam bilemedim ama Edward oldukça uzun bir süre tam bir pislik gibi davrandı. O süreçte onu çekici kılan hiçbir yanı yoktu. Nedense o pislik hareketlerinden sonra onu sevemedim oysa ki baştaki Edward çok başkaydı. Keşke çizgisinden çıkmasaydı diyorum.

Jaymie saf bir karakterdi ama az cesaretli ol değil mi? Prens ona neler vadediyor o ne yapıyor. Arkasına bile bakmadan kaçıyor. Sinir bozucuydu.

Karakterleri hem sevdim hem de onlara bol bol kızdım. Sürükleyici idi. Elimden bırakmak istemedim. Cidden modern çağ masalıydı. Sonu güzel bağlanmıştı.

Kapak ve ayraç güzeldi. İçeriğe uyan bir kapaktı yine. Redaktesi de iyiydi.

Duygu için TIK
Ali'm için TIK

1 yorum: