Gözlerindeki Canavar - J. M. Darhower / Yorum (Monster in His Eyes #1)


Herkese merhaba

Fuar sonrası hızla merak ettiklerimi okuyorum. O yüzden bu aralar fazla yorum yayınlarsam niye abarttı demeyin :)

Elimden geldiğince olumlu ve olumsuz yorumları okumamaya çalıştım. Tarafsız okumam gerektiğini düşündüm ve daha fazla uzatmadan yorumuma geçmek istiyorum.

Karissa 18 yaşında üniversite okuyan babasını hiç tanımamış ve annesiyle anlayamadığı bazı güvenlik sorunları nedeniyle ordan oraya sürüklenmiş ev özlemi duyan bir kız. Üniversite için annesinin yanından ayrılmış ve oda arkadaşı Melody ile kalıyor. Küçük bir odaları var ama Karissa ilk kez bir arkadaşa sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor. Oldukça sıradan bir kız olan Karissa monoton bir hayat yaşıyor. Ta ki Naz ile tanışana kadar...

Ignazio Vitale biz ona kısaca Naz diyeceğiz. 38 yaşında. Sona kadar işi ve geçmişiyle ilgili net bir bilgimiz olmuyor. Hoş bittiğinde bile kendisiyle ilgili pek bilgi sahibi olamıyoruz. Karanlık bir tip. Çekici biri ve yaşını göstermiyor. Bir de sürekli siyah takım giyiyor. Daima kirli sakalı var. Tehlikeli biri olduğu her halinden belli.

Okuyacak olanlar muhakkak vardır o yüzden fazla ayrıntı vermeyeceğim ama birkaç noktaya değinmeden geçmek istemiyorum. Bildiğim kadarıyla birkaç noktaya takıldı okuyanlar. İlki yaş farkıydı. Aralarında 20 yaş var evet fazla hepimiz için ama kurgu bu yaş farkını gerektiriyor ve zorlama bir şey yok. İkisi de gayet aklı başında olarak o ilişkiye başlıyor. Eğer Karissa zorlanmış olsa kesinlikle yorumum farklı olurdu. İkinci olarak tecavüz var diyenler oldu. Ben tecavüz görmedim. Karissa duruma istediği anda müdahale edebilecek durumda, ağzından çıkacak bir kelimeye bağlı bu ve sürekli dile getirdiği gibi Naz'ı seviyor aynı zamanda da nefret ediyor. Rızaya dayalı tüm ilişkiler. Bir sahnede ki okuyanlar çeşitli tepkiler verdi o sahnede evet kötü oldum okurken ama dediğim gibi durdurma şansı daima vardı. Durdurmamayı seçti.

Kurgusuna bayıldığım romanlardan biri oldu Gözlerindeki Canavar. Baştan sona devam eden gizem heyecanı hep üst noktada tuttu. Bunu bu tarzdaki diğerlerinden ayıran nedir diye sorarsanız hiç uzatmadan Naz'ın başta neyse sonda da o olmasıydı derim. Malum okuduğumuz kitaplarda kötü erkekler sonunda melek oluveriyorlar. Burda öyle bir şey yoktu. Naz, Vitale olduğunda korkutucu ama Naz olduğunda yani sadece Karissa'ya karşı biraz daha ılımlıydı hatta Karissa bile Vitale versiyonundan korkuyordu.

Kapak direk içeriği yansıtıyordu. Siyah takımlı, mavi gözlü, sakallı, orta yaşlı. Kapaktaki adam direk Vitale yani :) Sadece saçlarına takıldım ben kapakta ama onu görmezden gelmeyi seçiyorum. Redakte biraz sıkıntılıydı ama kaptırıp gidenler muhtemelen pek dikkat etmemiştir. Benim okurken dikkat ettiğim şeylerin başında geldiği için es geçemedim.

Sonuç olarak beğendim. Beklentim aşırı yüksek değildi çünkü daha önce yüksek beklentiyle başladıklarımın çoğunda hayal kırıklığı yaşadım. Bu yüzden artık yüksek bir beklenti içine girmeden başlıyorum okumaya. Erotik ögelerinde bulunduğunu ekleyeyim. Piyasaya bakacak olursak fazla erotik değildi gerçi ben daha fazlasını bekliyordum, yazılan birkaç yoruma okuduktan sonra ama tahmin ettiğim gibi çıkmadı.

0 yorum:

Yorum Gönder