Okuma Etkinliği: Belalı Korumam - Canan Düzgan / Yorum


Orijinal İsim: Belalı Korumam
Yazar: Corleonis Canan A. Düzgan
Yayınevi: Postiga Yayınları
Sayfa: 496
Baskı Yılı: 2014

Selin, 20 yaşında, rahatına düşkün, varlıklı bir ailenin kızı. Babası yaptığı bir hata nedeniyle hayatlarından çıkıyor ancak büyükbabası Selin'e çok düşkün. Oğlunu reddettikten sonra tek yakını olarak Selin kaldığından fazlasıyla üstüne düşüyor. Büyükbabasının başına çıkardığı koruma fikrinden hiç hoşlanmayan Selin başına buyruk davranışlarında inat ediyor ve büyükbabasının isteğine karşı geliyor ve kızarak habersizce Miami'ye gidiyor. Ve sonra adının Deniz olduğunu öğrendiği yakışıklı mı yakışıklı çocuk tarafından kaçırıldığını öğreniyor. Peki Deniz kim? Selin'i neden kaçırıyor? Bunların cevapları tabii ki kitapta :)

Selin, babasını görmek istemese de aslında onun yarasıyla büyümüş biri. Her zaman eksik hissediyor kendini. Karşısına onu fazlasıyla etkileyen Deniz çıktığında ve onu kaçırdığını söylediğinde hem yakışıklı adamın çekimine kapılmaktan korkuyor hem de ordan kaçmanın yollarını arıyor. Deniz'e çekilirken aynı anda nefret eden Selin bu duygularıyla nasıl başa çıkıyor okudukça göreceksiniz.

 Oldukça eğlenceli ve akıcı bir romandı Belalı Korumam. Gülerek ve hatta kahkaha atarak okuduğum bölümler oldu. Sevgili olmaya karar verdikleri sahneden sonraki sahneler oldukça eğlenceliydi. Hem Selin hem Deniz'in gözünden yazılan bölümler mevcuttu. Büyükbabanın oyunları maşallah dedirtecek cinstendi. Adam zekasını konuşturuyor resmen :) Bol oyunlu, aksiyonlu bir romandı. Hafiften argo kelimeler kullanılmıştı. Kapak içeriğe uygundu tabii ki kapaktaki adamın sarışın olmaması dışında :) Selin ve Deniz'in ilişkisi aşırı fırtınalı olsa da onlar durulmayı başardılar. Ama kaç fırtına kaç durulma ben sayamadım :)

Her şeye rağmen bir mutlu son hikayesiydi. Mutlu son demişken sadece ana karakterlerden bahsetmiyorum. Bu da minik bir tüyo olsun :) Uzatılmaya müsait bir kitap bence ama yazar tadında bırakmayı seçmiş, bu benim çok hoşuma gitti.

ARKA KAPAK

Corleonis Canan A. Düzgan'dan tutkunun doruklarında gezinen bir aşk romanı!

Güçlü, hırçın, asi Selin… 

Herkes onun kendi dünyasında, lüks içinde ve başına buyruk, özgürce yaşamak istediğini sanırken o, babasından daha çok güveneceği birinin özlemini taşıyor içinde. Büyükbabasının onu korumak adına kişiliğini değiştirme isteği ve bu uğurda yaptıkları, planladığının tam aksine Selin'in hayatını değiştiriyor. Korkuların gölgesinde başlayan aşkın dizginlenemez dalgaları arasında kıyıya vuran sadece tutku mudur dersiniz? 
Selin ve "koruması" Denizin hikâyesini okurken tutkulu bir aşkın özlemini duyacak olursanız, kitabı yeniden okuyabilirsiniz.

"Aklım karmakarışıktı ama hiçbir şey düşünmek istemiyordum. Kendimi yorgun ve savunmasız hissediyordum. Tüm kötü hislerden kurtuldum ve kendimi ona bıraktım. Öyle yumuşak, kibar ve baştan çıkarıcıydı ki. Beni etkiliyordu. Daha önce hissetmediğim duygulara sürüklüyordu. Başımı yavaşça kaldırdım ve yüzüne baktım. O da yüzüme baktı. Yine göz gözeydik ve de çok yakın. Bu beni kaçıran adam mıydı? Oysa kollarında bambaşka bir diyardaydım."

ÇEKİLİŞ

a Rafflecopter giveaway

0 yorum:

Yorum Gönder