Kördüğüm - Calia Read / YORUM


Orijinal İsim: Unravel
Yazar: Calia Read
Çevirmen: İnci Nazlı
Yayınevi: Yabancı Yayınları
Sayfa: 336
Baskı Yılı: 2015

O nasıl kitaptı, o nasıl sondu diyerek yazıma başlamak istiyorum. Kitabın yarısındayken yazmayı düşündüğüm yorum ile kitap bittiğinde yazmayı düşündüğüm yorum çok aşırı farklıydı. Sona gelene kadar neler olduğunu, kitabın amacını ciddi anlamda anlamıyorsunuz oldukça gizemli yazmış yazar. Naomi ne yapmaya çalışıyor? Neden böyle davranıyor? Lachlam bunu hak etmiyor falan gibi sorularınız sonda elinizde patlıyor.

Beni aşırı etkileyen kitaplar arasında yerini aldı bu roman. Şok olduğum bir sondu. Bu hikaye nasıl böyle bitti diyerek bakakaldım resmen :)

Kapak muhtemelen benim gibi herkesin ilgisini çekmişti. O kapaktaki damla varya kitabı okurken öyle anlamlanıyor ki... Aynı zamanda kapak kadifemsi dokuda, ben çok sevdim.

Son olarak Naomi'nin karanlıktan çıkış hikayesini okuyoruz. Kendi kördüğümünü çözme, ikilemden kurtulmaya çalışma hikayesi bu. Spoiler olmaması açısından detay vermemeye çalıştım ama herkese tavsiye ederim. Başlarda sıkılsanız bile bırakmayı düşünmeyin. Mutlu günler :)

ARKA KAPAK

Bir ay önce, akıl hastanesine yatırıldım. Dün, Lachlan ziyaretime geldi. Beni öptü ve aklımı kaçırmaya başladığımı söyledi. Saatler sonra Max düşüncelerimi işgal etti; deli olmadığımı ve bana ihtiyacı olduğunu hatırlattı. Birkaç dakika önce geçmişimi aydınlatmaya çalışarak gerçeklikten daha da uzaklaştım… Şimdi, herkes benim aklımı kaçırdığımı düşünüyor ama ben onun gerçek olduğunu ve ne gördüğümü biliyorum… Bana inanıyor musun?

"Seksi, gizemli ve etkileyici bir hikâye… Calia Read'in kelimeleri sizi esir edecek ve aklınızı başınızdan alacak!" 

-Claire Contreras, There is No Light in Darkness'in Yazarı-

0 yorum:

Yorum Gönder