Grinin Elli Tonu - E. L. James / Yorum (Elli Ton #1)


EROTİK ROMAN - +18
Orijinal İsim: Fifty Shades of Grey
Yazar: E. L. James
Çevirmen: Sevinç S. Tezcan
Yayınevi: Pegasus Yayınları
Sayfa: 576
Baskı Yılı: 2014

Anastasia Steele, 21 yaşındadır ve edebiyat bölümünü bitirmek üzeredir. Ev arkadaşı Kate hastalanınca onun yapması gereken röportaj Ana'ya kalır. Arkadaşını kıramayan Ana kendini Christian'ın karşısında bulur ve gördüğünde anladığı üzere Bay Grey'in çekimine kapılmamak pek mümkün değildir.

Christian Grey, 27 yaşındadır ve Grey Şirketler Topluluğunun CEO'sudur. O noktaya kendi başarısıyla gelmiştir. Christian'ın ilişki beklentisi biraz farklı. Evinde oyun odası adını verdiği özel bir odası var. Hakimiyet teslimiyet içeren ilişkilerden hoşlanıyor diyeyim, zaten fazla ayrıntıya girmeye gerek olduğunu düşünmüyorum.

Ana'yı gördükten sonra ondan uzak durması gerektiğini bilse de bir şekilde kendini kaptırır ve Ana'ya teklifini yapar. Aralarındaki çekime kayıtsız kalamayan Ana aşık olmuştur ve bu aşk onu zorlu bir yola sokar. Ana, Christian'ın karanlık yönlerini keşfetmeye çalışırken, Christian Ana'dan neden vazgeçemediğini anlamaya çalışır.

Erotik roman olarak geçiyor. Tamamı erotik değil tabii ki. Ana ve Christian'ın aileleri, geçmişleri de geniş yer kaplıyor.

Christian'ın sırları neler? Neden bu kadar ketum davranıyor? Bu Ana saf mı nasıl bunu kabul eder gibi sorular kalacak aklınızda muhtemelen.

Yazıyı 18 yaşından küçük okuyucular olabilir diye ayrıntı vermeden yazmaya çalıştım. Böyle anlatmak oldukça zordu. Okuyalı uzun zaman olmuştu ancak film öncesi yazıyı yayınlamak istedim. Serinin diğer kitaplarının yorumlarını da birazdan yayınlayacağım. Bunu okuyorsanız ikinci ve üçüncü de yayınlanmış demektir. Arka arkaya okuyabilirsiniz. Mutlu günler :)

ARKA KAPAK

Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı... Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Edebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ana'nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...

Grey'in sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen -çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır- Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christian'ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.

0 yorum:

Yorum Gönder