Gölge Yaşatan - Hakan Akdoğan / YORUM


Orijinal İsim: Gölge Yaşatan
Yazar: Hakan Akdoğan
Yayınevi: Doğan Kitap
Sayfa: 123
Baskı Yılı: 2001

Nü Peride kadar etkilemeyeceğini düşünerek başlamıştım, bir yere kadar doğru aslında Nü Peride çok başka bir şeydi. Ama Gölge Yaşatan'ın da başka bir etkileyiciliği var. Kitap Ağacı Bursa ekibiyle kitap fidanı yapmıştık ve uzun uzun değerlendirme de yaptık. Herkesin aklında sorular vardı.

Nü Peride'deki Halil burda da karşımıza çıkıyor. Başkarakterler ise Galatalı Numan ve Kerem. 

Kerem'in korkuları var. Kitabın sonuna kadar bir şeylerden şüpheleniyoruz ama sonunda şok edici şeyler oluyor, ister istemez etkileniyor insan. 

Numan kabadayı ve Zeynep'e aşık. Halil yine aşıkları kavuşturmaya çalışıyor. Dediğim gibi sonu oldukça çarpıcı. Detaya girerek tadını kaçırmak istemiyorum :) Yalnız bu kitabı okumadan önce Nü Peride'yi okumalısınız ki olayları anlayabilesiniz çünkü birbiriyle bağlantılı.

ARKA KAPAK

Bedensiz bir gölgeden hem kaçan hem de onu yaşatan, çocukluğu çalınmış bir adam. Yaralı bir bilinçle, bilinçaltındaki sızılarıyla gidebileceği bir yer arıyor. Uyanıkken düş görülmeyen, gölgesiz, dünsüz bir yer...

Düş... gerçek... bulantı... ve bir belirip bir yok olan acımasız bir bölge. İnsan yeni bir yaşama başlamaya karar verirse yaralarını nerede bırakmalı?.. Ya o yaraları sırtlayıp peşinden gelen bir gölgeden nasıl saklanmalı?.. Nasıl?..

"...Anılar labirentinde kaçamak yaptığım kuytularda konaklayacağım kaybolmak pahasına. Eskimiş kahkahalara hüzünden birer gülümseyiş biçeceğim. Yitirilmiş mutlulukların kırıntılarını bulursam eğer, cebimde biriktireceğim. Karanlık, anne şefkatiyle örtecek hatalarımı, utançlarımı, sıkıntılarımı ve harmanlayacak yaşama, kaybolup gitsinler diye. Uykuya dalacağım, derin bir denizin dibine doğru gözlerim açıkken yavaşça iner gibi. Geçmiş yaşamların içine düşeceğim. Onu düşüneceğim. Sadece onu."

0 yorum:

Yorum Gönder