Kocan Kadar Konuş - Şebnem Burcuoğlu / Yorum


Orijinal İsim: Kocan Kadar Konuş
Yazar: Şebnem Burcuoğlu
Yayınevi: Dex Plus
Sayfa: 220
Baskı Yılı: 2014

2014'ün çok satanlarından biri olan Kocan Kadar Konuş yazım oldukça geç kaldı, farkındayım. Ama biriken yazıları düzenleyip yayınlamak zaman alıyor. Yaz tatilinde okumuştum ancak yayınlayabildim bu yüzden. Ne demişler geç olsun güç olmasın :)

Efsun, kitap yayıncısı, 30 yaşını doldurmasıyla birlikte ailenin dikkatini üzerine çeker. Hala kendi halinde takılmaktadır ve bekardır. Peki ailesi ne yapar tabii ki evlilik baskısına başlar. İzmirli aile İstanbul'da yaşamakta. Anne Gönül, baba Oktay, kardeşler Tuğçe ve Ceren, anneanne Peyker, teyze Nur, kuzenler Alara ve Merve, büyük teyzeler Üresin ve Türesin. Bunların hepsi 4 katlı bir aile apartmanında yaşamaktalar.

Kokoş kardeşleri ve kuzenlerinin yanında Efsun sade olmayı sevmektedir. Sabahattin Ali ile ilginç bir diyalog halinde, ben bu diyaloglara bayıldım :) Birkaç sevgiliden sonra karşısına çocukluk aşkı Sinan çıkar. Olmadık bir zamanda ve olmadık bir yerde... Sinan'da değişik taktikler deneyen Efsun acaba neler yaşayacak ve başarılı olabilecek mi? Bakalım :)


Bol eğlenceli ve akıcıydı. Nasıl başladım nasıl bitti hiç anlamadım. Kapak zaten efsane oldu ancak biraz daha kalın yapılsa, çabucak yıpranıp kıvrılmaz daha iyi olur bence :) Kaliteli, eğlenceli romanlara ihtiyacımız var gerçekten. He bu arada filmi çekiliyor, 20 Mart'ta vizyonda olacak. Kadrosunu gördükten sonra oldukça merak ettiğim bir film oldu. Fragman çıksın bir gidilecekler arasında yer alacak mı bakacağım :)

ARKA KAPAK

"Türkiye'de kadınların DNA'larına kodlanmış olan evlenme saplantısı, ne yazık ki bizim ailede daha yoğun. Millete ailesinden genetik miras olarak mavi göz kalır, bize bu evlenme saplantısı kalmış. 'Sinek kadar eri olanın dağ kadar feri olurmuş' atasözü, anneannem Peyker'in lafıdır. Yani o sözü söyleyen ata, bizzat benim anneannem.

Sözün özü, kocan varsa varsın, yoksa da geçmiş olsun. Hele ki bir de 30'una gelip de bekâr kaldıysan bu dünyada yatacak yerin yok!"

Evli misin?
Ya nişanlı?
Sevgilin var mı?
O da mı yok!
Yaş kaç?
Hmm. Anlaşıldı.

Sen en iyisi bu kitabı bir oku. Yalnız değilsin Türk kızı! Senden çok var -ay bunu da yanlış anlayıp trip atarsın sen şimdi. Yok, öyle demek istemedik. Ailen, çevren, eşin-dostun-arkadaşınkankan, hepsi evlilik lafı ediyor değil mi? Ama zor iş.

Koca bulmak ÇOK zor iş arkadaş…

0 yorum:

Yorum Gönder