İki Renk Aşk - Fatih Murat Arsal / Yorum


Herkese merhaba

Bu roman öncekilerden farklı olacak, hazırlıklı olun :) As karakterimiz 34 yaşındaki Vural. Zengin ama sıfırdan yükselmiş bir adam. Başından çok şey geçmiş, uzun yıllar yurtdışında yaşamış, farklı alanlarda çalışmış, firmaların kârlarını katlamış ve en son tüm birikimiyle birlikte Türkiye'ye dönmüş. Bursa'da yeğeni Gürkan'ın çalıştığı elektrik şirketine ortak oluyor. Ortağının kızı Aysun, o kız Vural'ı bir şekilde çekiyor. Hele yanlışlıkla da olsa o kız tarafından öpüldüğünü düşünmek ve o kızın yeğenine olan hisleri işleri karmakarışık bir hale getiriyor.

Aysun, 26 yaşında, Amerika'dan kesin dönüş yaparak ailesiyle yaşamaya başlayan bir kız. Babasının şirketinde çalışan Gürkan'a aşık ve onunla gelecek hayalleri kuruyor. Babasının yeni ortağı Vural'a Gürkan'ın amcası olmasına rağmen hiç ısınamıyor. Adamın gri saçları, yüzündeki ve boynundaki yanık onu bir şekilde çekici gösterse de ondan hoşlanmadığı konusunda inat ediyor. Hele bir de yanlışlıkla o adamı öptüğünü düşündükçe işin içinden hiç çıkamıyor.

Gürkan, kararsızlığın doruklarında takılan bir karakter, beni sinir etti. Ayça ziyan oldu gibi görünse de sonradan onun için bir umut doğdu. Aysun saf mı saf numarası mı yapıyor gibi düşüncelere kapılmanız normal, ben de aynı şeyi düşündüm ve davranışları sinirlerimi bozdu. Vural'a gelirsek adam gönüllerin kahramanı, iki renkli adam o. Olgun kişiliği ile diğer karakterler, dengeliyor. Vural'ın gri saçlarına, yanıklarına ve yanıkların oluşma sebebine girmeyeceğim. Can alıcı noktalar onlar. Okudukça anlayacaksınız zaten. Ama aşk engel tanımaz mesajını sevdim.

Konusunun Bursa'da geçmesi fazlasıyla hoşuma gitti. Doğal ve tarihi güzellikleriyle Bursa'yı okumak güzeldi. 

En aklımda kalan sahne Aysun ve Vural'ın yanlış hatırlamıyorsam bürolarının girişinde asılı tablolardan birine bakma sahnesiydi. Aysun'un incelemesi ve vardığı sonuç benim hoşuma gitti. Kızımızın akıllandığı sahne de diyebiliriz ona.

Vural'ın arkadaşları Selim ve Kara'ya gelecek olursak Kara, Yemin'deki karaktermiş. Selim'in birkaç aya kitabı çıkacakmış. Merakla beklenen karakter benim için. Aysun'un ablası Ayça'nın da ayrıca hikayesi yazılacakmış.

0 yorum:

Yorum Gönder