Mor Krizantem - Ayla Yıldırım / YORUM


Orijinal İsim: Mor Krizantem
Yazar: Ayla Yıldırım
Yayınevi: Kanes Yayınları
Sayfa: 240
Baskı Yılı: 2013

Eda, mimarlık okumuş ancak üniversitede aşık olduğu Metin ile evlenince çalışma hayatına atılmamıştır. Evliliğinin 10. yılında yaşadığı şok onu gerçek dünyaya döndürür ve kendini Foça'daki yazlıklarında bulur. Yazlığın bakıcısı Ömer Amca ölüm döşeğindeyken evi yeğeni Sertuğ'a emanet eder. Haftasonları eve uğrayıp bakımıyla ilgilenen Sertuğ, yine bir haftasonu eve gittiğinde evin kapısında bir araba görür.

Sertuğ yıllardır evdeki fotoğraflardan tanıdığı ve aşık olduğu kadını yani Eda'yı karşısında görür. Eda berbat haldedir. Eda hayatına bir yön vermek üzeredir. Peki Eda'nın vereceği kararlara ailesinin ve kocası Metin'in tepkileri neler olacaktır? Yıllarca kendini kandırmış bir kadının yeniden doğuş hikayesini okuyacaksınız.

ARKA KAPAK

Adanmışlık! Çok değil, bir tek harf eklenince ömrünüzden ömür vermişliğinize "Aldanmışlık" olur adı. Ardından bir enkazı kaldırmak düşer belleklere. Kalbiniz onca yıllık emektar bir hamaldır. Ama hep en karanlıktayken dünya, güneş doğmaya başlamaz mı? Köhnemiş yaprakların dökülmesi için bir silkeleniştir sonbaharın sonlandırdıkları. Ve o nevbahara açılan kapı… İşte tan vaktindedir bir aşk, tam vaktindedir. 

Yaşamak denilen şey tam da böyle bir şey olmalıdır. Kelebekler göğsünüzde dinlenir, sevgi çiçeği yeniden tomurcuklanır kalbinizin engin topraklarında. Zifirî bir karanlığın ardı zaferi müjdeler yorgun kalplere. Küllerinden değil, güllerinden doğar bir kadın, yüreğinin en yaralı yerinden. 

0 yorum:

Yorum Gönder