Aylardan Aşk - Meral Kır / YORUM (Sancaktarlar #1)


Orijinal İsim: Aylardan Aşk
Yazar: Meral Kır
Yayınevi: Müptela Yayınları
Sayfa: 592
Baskı Yılı: 2014

Tanem Sancaktar, 24 yaşında olan genç kız bir sonbahar günü geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır ve ona farklı bir tedavi uygulanır. 2 yıl boyunca uyutularak tedavi edilir. Her şey normale döndüğünde uyandırılır. Uyandığında hafızasını kaybettiği anlaşılır ama geçici olduğu tahmin edilmektedir. Neden apar topar ofisinden çıktığı ve kaza yaptığı araştırılmış ancak bulunamamıştır. Tek çare hafızasının yerine gelmesidir.

Yağız Aslan, 30 yaşında, yakışıklı ve başarılı bir beyin cerrahıdır. Amerika'da yaşayan Yağız, ailesini kazada kaybettikten sonra bir de nişanlısı tarafından aldatılınca toparlanıp ülkesine döner. Bir gün hastaneye ünlü Sancaktarların kızı Tanem getirilir, kaza yapmıştır ve onun için yapılabilecek bir şey yoktur. Yağız yeni bir tedavi denemek ister, ne olacağının garantisi yoktur, ilk denek Tanem olacaktır. Eğer başarılı olurlarsa Tanem kurtulacak, Yağız'ın adı ise tıp tarihine geçecektir. Tanem hastanenin bilgisi dahilinde özel bir katta kalmaktadır. 103 numaralı odadaki hastayla ilgilenenler dışında kimsenin oradan haberi yoktur.

Yağız'ın on beş yıllık ev arkadaşı ve çocukluk arkadaşı Doruk Akman, iyi ve kötü zamanlar geçirmişler ama birbirlerine tutunmuşlar. Doruk'un Tanem'in ablası Asya ile acayip bir tanışma hikayesi var, zaten serinin ikinci kitabı onları anlatıyor.

Kurgusunu beğendiğim bu romanda aylarla ilgili bölüm başlarında bilgi verilmesi benim hoşuma gitti, Tanem'in ailesi kalabalık, kardeşleri Mehmet, Ahmet, Serra, Asya. birbirine bağlı ve destek çıkan bir aile. Anne Şükran, baba Osman, teyze Nesrin, aile dostları ve yan komşuları Tamer, çocukluk arkadaşları, Yağmur, Sena, Burak.

Tanem'in uyanma sürecinde yaşadığı sorunlar, bunun fark edilmesi ve neden olan kişinin araştırılması falan aksiyonlu sahnelerdi, bu bölümler okurken bir yandan da düşünmenize neden oluyor. Çok karakter var ve ilk andan itibaren Tanem'in kazasına ve uyanmasının gecikmesine sebep olan kişiyi tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Kapak benim hoşuma gitti. Redakte az da olsa sorunluydu ama okumanızı engelleyecek düzeyde değildi. Serinin ikinci kitabı Aşkı Seçtim ile yarın karşınızda olacağım. Mutlu günler.


ARKA KAPAK

Böğürtlen Kışı ve Son Kamelya kitaplarının yazarı Sarah Jio
Gerçek olduğunu düşündüğünüz hayatınızdaki her şeyin kocaman bir yalandan ibaret olduğunu öğrenseydiniz, ne yapardınız?

Zengin Sancaktar Ailesi'nin en küçük çocuğu olan Tanem için hayat oldukça sıradandı. Arkadaşları ve ailesinin her zaman yanında olduğu Tanem'in tek gayesi işinde ilerlemekti, ta ki katılmak için gittiği, ama katılmadığı o toplantı sonrası geçirdiği trafik kazasına kadar...

İki yıl boyunca uyuyan Tanem uyandığında, hafızasını kaybetmiş ve yanında doktoru Yağız'ı bulmuştu. Ailesi ve geçmişine dair, özellikle bir şeyleri hatırlamak istemiyor, bir şeylerden kaçıyordu sanki. Yağız, uyutulduğu esnada kendisini zehirlemek isteyen esrarengiz kişiden de haberi olmayan Tanem'e hem yakınlık duyuyor hem de Tanem'in geçmişinde ne olduğunu ve onu kimin öldürmek istediğini bulmaya çalışıyordu.
Diğer taraftan Tanem'den uzak durmaya çabalıyor, adeta onunla savaşıyordu.

Acaba Yağız, Tanem'le ilgili gerçekleri öğrenebilecek miydi ve daha önemlisi Tanem'in aşkına karşı koyabilecek miydi? 

0 yorum:

Yorum Gönder