Aşk Ölüm ve Fiesta - Aylin Bahar / YORUM


Orijinal İsim: Aşk Ölüm ve Fiesta
Yazar: Ay Lin Bahar
Yayınevi: Minval Yayınevi
Sayfa: 264
Baskı Yılı: 2014

Bundan önceki okuduğum romandaki Aslı-Can ikilisi isim benzerliğiyle burda da karşıma çıktı. İstesen denk gelmez, güzel tesadüfler bunlar.

Adından anlamışsınızdır. Bu romanda ölüm, aşk, eğlence, İstanbul, Meksika var. Kendinizi aniden bir fiestada, bir aşkın içinde ya da ölümle karşı karşıya kalmış bulabilirsiniz.

Aslı'nın, arkadaşı Selim ile buluşup görüşmesi ve sonraki gün Selim'in kaldığı otel odasında ölü bulunmasıyla Aslı'nın hayatında büyük değişiklikler olur. İşinden ve iyi gitmeyen ilişkisinden bunalan Aslı, kendini Meksika'da Selim'in ona anlatmak istediklerini araştırırken bulur. Bunun nedeni Selim'in ona bir aşk hikayesini yazmasını ima etmiş olmasıdır.

Selim'in yaşadıklarını ve eşcinsel olma sürecini araştırırken kendisinin tabiriyle aşkı yani o kişiyi bulacak ve olaylar hiç düşünmediği şekilde gelişecektir.

Meksika'yı gezmiş gibi oldum romanı okurken. Sürükleyici ve farklıydı. Hayatla ilgili her zaman bir umut olduğunun kanıtı bu roman. Gerçeklik payı var mı diye merak ettim. Tamamı kurguysa yazarı tebrik etmek istiyorum çünkü okurken gerçek olabilirmiş gibi hissettim hep. Aşk Ölüm ve Fiesta yorumum bu kadar. Tavsiye edilecekler arasında yerini aldı bu roman. Mutlu günler :)

ARKA KAPAK

Ay Lin Bahar, Türk edebiyatının genç kuşak kadın yazarlarından. Güçlü kalemi, sıradanlaşmış ve kalıplaşmış ifadelerden uzak kurgusuyla dikkat çekiyor…

"Aşk Ölüm ve Fiesta" bir ilk roman. Bu romanda aşk var, ölüm var, eğlence (fiesta) var… Parıltısı-büyüsüyle sizi sarıverecek, elinizden bırakamayacaksınız…

Ay Lin Bahar
Hiç tanıyamadığım babaannem Luna (ay) ve çok sevdiğim anneannem Lina'dan aldım adımı. Bu yüzden hiç Aylin olamadım, hep Ay ve Lin olarak kaldım. Bir yanım dedem gibi farklı kültürlerin denizlerinde gezgin bir hayalperest oldu, bir yanım babaannem gibi katı, dediğim dedik, bir yanım da anneannem gibi hayat dolu, çalışkan ve süslü. Boş vermişliğim, inatçılığım, yaratıcılığım, hiç bitmeyen fon müziğim, aşçılığım, yazma tutkum, hatta anneliğim bile bana genlerimle gelen bir miras oldu. 

Anne, eş, işkadını, gezgin, mirasyedi… Ay Lin.

1 yorum:

  1. Yorumunuza bayıldım. Kaleminize sağlık. Romanın hikayesinde gerçeklik payı yok, ama Meksika'yı gerçekten gezdim. Mekanaların çoğu gerçek. Hikaye ise tamamen kurgu. Sevgilerime. Ay Lin

    YanıtlaSil