Açlık Oyunları: Alaycı Kuş Bölüm 1


Filmi izleyeli 3 hafta oldu ancak beğenmemem sonucu yazma işi uzadıkça uzadı. 3. filmin ilk partıydı bu. Ancak ben bu filmde hayal kırıklığı yaşadım. İkincisindeki tempoya yakın bile değildi. Muhtemelen iki part işi olmamalıydı çünkü film öyle durağandı ki, renksiz olmasını anlayabilirim ancak durgun geçen bir film Açlık Oyunları için konuşmak gerekirse kabul edilemez. 

Umarım ikinci part kısa sürede vizyona girer ve bu filmi telafi eder. Sevdiğim bir seriydi çünkü kötü hatırlamak istemiyorum. Kısaca filmin konusuna ve karelerine bakalım.

Filmin Konusu:

Katniss Everdeen, evi 12. Bölge nin tamamen yıkıma uğradığını öğrendiğinde neler olup bittiğini görebilmek için oraya geri döner. Karşılaştığı manzara ise tam anlamıyla dehşet vericidir. Kazananların kaldıkları evler dışında her şey harabeye dönmüş, insanlar artık yeraltında yaşamaya başlamış ve hükümetin ölümcül politikasının karşısında hayatta kalmak için mücadele etmeye başlamışlardır. Nükleer silahların dahi söz konusu olduğu bu atmosferde, Katniss gerçekten de protesto hareketinin yüzü olmaya başlar ve bu sorumluluğu bir türlü kabullenemez. Yükselen bu isyan dalgasının içerisinde yer alamamasının nedenlerinden en önemlisi de Peeta nın hayatının tehlikede olmasıdır.







1 yorum:

  1. filmdeki en güzel bölüm peeta'yı kurtardıktan sonra gözünün dönmesiydi...

    YanıtlaSil