Tünel - Tim Weaver / Yorum (David Raker #3)


Orijinal İsim: Vanished
Yazar: Tim Weaver
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Çevirmen: Süreyya Çalıkoğlu
Sayfa: 464
Baskı Yılı: 2014

David Raker serisinin 3. romanı Tünel ile karşınızdayım. Seri birbirine bağlı değil. David Raker her romanda ayrı bir kaybı bulmaya çalışıyor. Ama tümünü okumanızı tavsiye ederim.

David Raker, dedektiflik yaparak kayıp insanları bulmaya kendini adamış bir adam. Eski gazeteci. 16 yıllık eşini kaybetmek onu oldukça etkilemiş. Komşusu Liz ile iyi giden bir ilişkisi var. Bir gün Julia Wren karşısına çıkıp 6 ay önce kaybolan kocasını bulmasını ister. Samuel Wren, metro istasyonundan sabah metroya biner ancak inişi kayıtlarda yer almaz. Sam'i bulmayı kabul eden David, bu süreçte neler neler yaşayacak okumadan anlaşılmaz :)

Tünel, benim için heyecanın hep üst düzeyde olduğu bir roman oldu. İlk önce kaçtı mı kaçırıldı mı derken bir anda kendimi adam hakkında bambaşka şeyler düşünürken buldum ve sonuçta hiçbir tahminim tutmadı :) Bambaşka bir şey çıktı. Olayların örülüşünü beğendim. Akıcılığı iyiydi. Yazarın fazlasıyla emek verdiği belli. Mantık hataları gibi şeylere rastlamadım. Redaksiyon anlamında da çok iyiydi.

Her şey gibi karakterler de yerli yerindeydi ve ben serinin sonraki kitabını dört gözle bekleyeceğim. Böyle bir roman okumaya ihtiyacım varmış. Mutlu pazarlar.

ARKA KAPAK

Milyonlarca Londralı için diğerlerinden farksız bir sabah.
Sam Wren için felaketin şafağı.
Samuel Wren, evden ayrıldıktan bir saat sonra metroya biner ve bir daha inmez. 
Tanık yoktur. Güvenlik kameralarından hiçbir şey anlaşılmıyordur. Olayın üzerinden altı ay geçmiş olmasına rağmen, Sam hâlâ kayıptır.
Sam'in eşi Julia çaresiz kalınca David Raker'a başvurur. Raker kayıp kişileri bulmasıyla ün salmıştır. Onların nasıl düşündüğünü anlayabiliyor ve kayıp insanlar söz konusu olduğunda, herkesin saklayacak bir şeyleri olduğunu biliyordur.
Ama bu olayda, sırlar kimsenin tahmin bile edemeyeceği kadar derinlere inmektedir.
Raker polisin bile ona yalan söylediğinden şüphelenirken, birileri onun her adımını takip ediyordur. Birileri o gün, o tünelde neler olup bittiğini biliyordur.
Birileri, Sam'in sırlarının o tünelden çıkmasını engellemek için her şeyini verecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder