Son Kurtadam - Glen Duncan / Yorum (Son Kurtadam #1)


Orijinal İsim: The Last Werewolf
Yazar: Glen Duncan
Çevirmen: İlbay Kurtoğlu
Yayınevi: İthaki Yayınları
Sayfa: 424
Baskı Yılı: 2014

Jake Marlowe, 200 yaşını aşmış, dünyadaki son kurtadam. Ancak bu durumdan mutlu değil ve sürekli oluş nedenlerini sorguluyor. Ölmenin onun için daha iyi olacağı düşüncesini taşıyor. Onu öldürmeye çalışan bir avcı var. Bu avcı DOKET denen gruba bağlı ve Jake'in ölümünün efsanevi olması gerektiğini düşünüyor, kendisi ise büyük bir kahraman olacak. Bu nedenlerle birkaç noktada Jake'e yardım ettiği bile oluyor. Jake ise hiçbirini umursamıyor. Hayatını kurtardığından beri en yakın daha doğrusu tek yakın arkadaşı olan Harley bile onu düşüncelerinden vazgeçiremiyor.

DOKET dışında Jake'in peşinde vampirlerden oluşan bir topluluk da var. Onların amacı ise sağ şekilde Jake'i ele geçirmek. Tabii ki onlarında bazı planları var.

Tüm bunlar devam ederken Jake'in karşısına bir kadın çıkıyor ve bu kadın Jake'te fazlasıyla değişikliğe yol açıyor. 34 yaşındaki Talulla'dan sonra olaylar oldukça karmaşıklaşıyor ama aynı zamanda da heyecan hep en üst seviyede :)

Sonu kesinlikle beklemediğim gibiydi. Şok oldum. İkincisinde neler olabilir diye düşünüp durur haldeyim. Fazla detay vermek istemem ama Talulla'dan sonra gerçekten tempo yükseliyor. Başlarda biraz sıkıcı geldi bana ama tempo arttıkça merakla okudum. Bu arada arka kapaktaki vampir kitapları hep vardı ama kurtadam romanı sahipsiz kalmıştı yazısına bayıldım :) Düşününce de hak verdim. Neyse konuyu dağıtmadan çeviriyi ve redaksiyonu beğendim. Hafif hatalar vardı tabii ki ama okumayı etkilemedikten sonra önemli değil. Romanın kapağı da hoştu. Gizemli bir hava katmış.

0 yorum:

Yorum Gönder