Rehine - Sümeyye Akarçay / Yorum


Rehine'yi ancak yazma fırsatı buldum. Biraz garip olcak ama seride farklı karakterler anlatıldığından sıkıntı olmuyor. Yine de Rehine'nin yazısını önce yayınlamak isterdim. 

Esma Hazne, 20 yaşında, sosyetenin meşhur Asi Gül'ü, varlıklı ve üniversiteye giden bir kız. Holding ile ilgili bir mesele nedeniyle okuldan kaçırılır. Kendisine misafir gibi davranılsa da sakince oturmak ona göre değildir. Kaçış denemesinde ayağını sakatladığında çaresizce beklemekten başka çaresi yoktur. Onu kaçırtan Baran ile aralarındaki çekim ise zamanla artmaktadır. Peki bu işin sonu ne olacaktır?

Baran Gökdağ, 30 yaşında, yakışıklı, zengin bir adam. Ailesinden geriye sadece kardeşi Betül kalmış. Bu yüzden de aralarında kuvvetli bir bağ var. Vefa borcunu ödeme amacıyla Esma'yı kaçırtmıştır. Esma'yı o da herkes gibi sosyete kızı olarak tanımaktadır. Ancak geldiği zamanki davranışları öyle olmadığını gösterir. Peki rehine'sine karşı hissettiği bu şey nedir? 

Esma ve Baran'ın zor başlayan ve zor ilerleyen bir ilişkisi var. Rehinesine aşık olan Baran ve kaçıranına aşık olan Esma hem de o güne kadar kimseyi sevmemiş, bol bol can yakmış olan Esma... Betül, Burak, Okan, Tolga bunlar hikayeyi hareketlendirmiş. 

Hikaye güzeldi. Bildiğiniz üzere Sümeyye Akarçay, amatör yazarların ilklerinden biri. Kitabı okurken bu çerçeveden bakmam gerektiğini düşündüm. Redaksiyon kötüydü ama bildiğim kadarıyla yeni baskı Optimum'dan çıkacak. Sanırım yeni baskıyla bu sorun çözülür. Şimdilik benden bu kadar. Mutlu günler.

0 yorum:

Yorum Gönder