Kör Talih - Müjde Aklanoğlu / YORUM (Talih #1)


Orijinal İsim: Kör Talih
Yazar: Müjde Aklanoğlu
Yayınevi: Parola Yayınları
Sayfa: 720
Baskı Yılı: 2014

Hazal Atmaca, 21 yaşında, mimarlık okumaktadır. Orta halli bir ailesi vardır. Bir yakını vasıtasıyla çalışmak için gittiği şirkette Arda ile çarpıştığında hayatı da değişmiştir. Okuluyla ilgili bir iş olmasa da Arda'nın teklifini kabul eder. Tempolu işine alışmıştır alışmasına ama bu yakışıklı adamın çekimine kapılmaktan alamamıştır kendini. Hem de Hazal'ın tabiriyle aralarında dağlar kadar fark varken.

Arda Mertoğlu, 33 yaşında, ailesini ve gözlerini bir patlamada kaybetmiş. Zengin bir adam. Babasından ona kalan holdingi yönetiyor. Ortağı Timur onun hem çocukluk arkadaşı hem de en yakın arkadaşı. Yılların çapkını Arda, Hazal ile tanışınca ona kişisel asistanı olmayı teklif eder. Hiç kimseye güvenmeyen bu adamın davranışları hiç kimseye mantıklı gelmese de o içindeki sesi dinleyip Hazal'a güvenmeyi seçer.

Kör Talih, bildiğiniz üzere Talih serisinin ilk kitabı. Öyle bir yerde bitiyor ki nasıl yani olamaz, burda bitemez derken buluyorsunuz kendinizi. O yüzden ikinci kitap ne kadar hızlı çıkarsa o kadar iyi. Kör Talih'in yazımında süslü bir anlatım kullanılmış. Zaman zaman sıkıntılı cümlelere denk geldim. 720 sayfalık bir romandan bahsediyoruz. Az da olsa konu dağılabiliyor, kopukluk yaşanabiliyor. Ama genel olarak bakacak olursak eğlenceli bir tarzda yazılmış. Kahkaha atabileceğiniz bölümler de mevcut. Gülümseyerek okunacak bir roman. İkinci kitap neler anlatacak merak konusu. Bekleyelim görelim o zaman :)

ARKA KAPAK

Büyük holdinglerin karizmatik başkanı, sınırsız servetin despot sahibi: Arda Mertoğlu! Topluma mal olmuş eşsiz bir Ceo, kadınların yüreğine taht kurmuş pervasız bir kral, çalışanlarının iyilik timsali sert görünümlü müsamahasız patronu...

Ama işler hiç ummadığı anda tersine döndü! Ufacık bir kız; es kaza hayatına sürpriz bir giriş yaptı, yaşamının tüm merkezine bir kraliçe idamesinde izinsizce oturarak, yüreğindeki yasak toprakları savaşmadan teslim aldı. Ve tüm dengeler altüst olurken, terazinin kantarı kaçtı. Evet, Arda patavatsız oldu, Hazal düşünceli… 

Arda milyarla banyo yapıyordu; Hazal babası para vermezse meteliğe kurşun değil, kurusıkı bile atamıyordu. Asiydi ama gurursuz değil… Tamam, mahalle arası, edep yuvası, her çetrefilli işin olduğu arka mahalle bir ortamda büyümüş, ünlüleri televizyonda görüp, beyaz atlı prensle ilgili hayaller bile kurmamıştı. Keza asosyal hayatında, masalların gerçekleşmeyeceğini bilen ender genç kızlardandı.

Okulunun birincisi, babasının şamar oğlanı, abisinin bezelye beyinlisi, annesinin biricik kuzusu, ailenin dil yumağı, asi bebeciği…

Çirkin ördek yavrusu: Hazal…
O, daracık kaderin çemberinden inadına geçmek isteyince, isteklerinin arasında sıkışıp kalarak, Kör bir Talih'e denk geldi!


0 yorum:

Yorum Gönder