Hiçliğin Kıyısında - J.A. Redmerski / YORUM (The Edge of Never #1)


Orijinal İsim: The Edge of Never
Yazar: J.A. Redmerski
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Çevirmen: Süreyya Çalıkoğlu
Sayfa: 472
Baskı Yılı: 2014

Merhaba

Son zamanlarda güzel romanlar okuyor ve tabii ki güzel yazılar hazırlıyorum. İşte çok hoşuma gidenlerden biri daha :)

Camryn, 20 yaşındadır. Genç yaşında arka arkaya aldığı darbeler onu yormuştur. Sevgilisi Ian'ın trafik kazasında ölmesi, anne-babasının boşanması, abisinin hapse girmesi ve son olarak çocukluktan itibaren en yakın arkadaşı olan Natalie'den aldığı darbe onu ölen sevgilisiyle hayalini kurduğu çılgınlığı yapmaya zorlar. Kimseye haber vermeden çantasına attığı birkaç parça eşyayla nereye gideceğini kendisinin bile bilmediği bir yolculuğa başlar. Peki bu yolculuk ona neler getirecektir?

Andrew, 25 yaşındadır. Camryn ile yolları kesiştikten sonra içinde değişen şeyler olduğunu fark etmeye başlar. Camryn'in yaralarını gördükten sonra amacı ona hayatı kimseyi umursamadan nasıl yaşayacağını öğretmek olur. Peki kendi sırları ne olacaktır?

Yazarın kurgusunu çok beğendim. Akıcı bir romandı. Sade bir anlatım kullanmış ve iyi ki öyle yapmış. 

Cam'in sınırını aşan sorunlara verdiği tepki, Andrew'nin kendi içindeki çatışmaları, yolculuk sonrası hayatın belirsizliği ve bunun karakterler üzerindeki etkileri hepsi tek kelimeyle gerçekçiydi. Umut veren romanları hep sevmişimdir. Hiçliğin Kıyısında bu özelliğiyle benden tam not aldı. Yazar tabii ki takip ettiğim yazarlara eklendi :) Şimdilik hoşça kalın.

ARKA KAPAK

Yirmi yaşındaki Camryn, alışılmışın dışında bir yaşam tarzı düşlemektedir. Fakat başına gelen trajediler bu yaşamı kendisinden zorla çekip alınca, ilk bulduğu otobüse atlayarak varış noktasını bilmediği bir yolculuğa çıkar. Çıktığı bu kendini yeniden keşfetme yolculuğunda, kendisi gibi nereye gideceğini bilmeyen, Andrew Parrish adında biriyle tanışır. Fakat Andrewun da bazı karanlık sırları vardır…
Andrew yolculukları esnasında Camryne kimseye bağlı kalmadan, içinden geldiği gibi yaşama, en derin ve kuytu arzularına teslim olma sanatını öğretir. Ancak Andrewun ondan gizlediği sır yolun sonunda kendisini beklemektedir. Bu sır ikiliyi bir araya getirebilecek midir, yoksa onları sonsuza dek birbirlerinden ayrılmaya mı mahkûm edecektir?

"Hiçliğin Kıyısında mı? Muhteşemliğin Kıyısına ne dersiniz? Çünkü şu anda tam olarak bu durumdayım."
-USA Today-

0 yorum:

Yorum Gönder