Duvarların Dili Olsa - Alice Clayton / Yorum (Cocktail #1)


Orijinal İsim: Wallbanger
Yazar: Alice Clayton
Yayınevi: Dex Plus
Çevirmen: İpek Zeynep Esen
Sayfa: 408
Baskı Yılı: 2014

Caroline yani "Pembe Gecelikli Kız" ile Simon yani "Duvardelen"in hikayesini okuyoruz. Caroline uzun zamandır hayatına kimse girmemiş, iç mimar olarak çalışan ve birbirinden deli dolu iki arkadaşa sahip (Mimi ve Sophia) bir kızdır. Patronunun evine geçici olarak taşındığında ilk gece uykusundan garip sesler duyarak uyanır ve üstüne üstlük raftan kafasına resim düşer. Duvarlardan gelen sesler komşusunu merak etmesini sağlar. Böylece uykusuz geceler başlar onun için. Ta ki bir gece dayanamayacak noktaya gelene kadar. Pembe geceliğine aldırmadan komşusunun kapısını çalar ve meşhur Duvardelen Simon ile tanışır. Tabii hoş bir tanışmadan bahsetmiyoruz :)

Simon, fotoğrafçıdır. İş için sıkça şehir/yurt dışına çıkmaktadır. İlişkilerin adamı değil kendisi. Caroline tarafından Şaplakçı, Miss Pisi, Bayan Kikirdek ismini alan bayanlarla özgür bir ilişkisi var Simon'un. Arkadaşlarının ev partisinde karşılaşana kadar ikisi için her şey kolaydır ama bu parti bir şeyleri değiştirmeye başlar.

Kitabı Clive'in düşünceleri ile bitirmeleri hoşuma gitti. Farklılık katmış. Caroline'ın kabaklı ekmekleri Simon'un bu ekmeklere bayılması gibi bazı ayrıntılar hoşuma gitti. Ama genel olarak benden yüksek puan alamadı. Fazlasıyla abartı bir roman olduğunu düşünüyorum. Evet eğlenceli ama eğlenceli yapılmaya çalışırken saflığını kaybetmiş, zorlamaya girmiş gibi. Saçma bulduğum yerlerin yanısıra kahkaha attığım, çok eğlendiğim bölümler de oldu. Eğlenceli romanları sevenler bir şans verebilir.

ARKA KAPAK

Bazen duvarlar o kadar incedir ki tutku aradan sızıverir.
"Ah, tanrım."
Tak.
"Ah, aaahhh."
Tak tak.
Neler oluy...
"Oh, aahh, çok iyi!"


Caroline, San Francisco'daki yeni dairesinde ilk uykusundan işteböyle uyandı. Çapkın komşusunun adeta küçük bir haremi vardı. Her gece başka bir kadınla, Caroline'ın yatak başındaki tabloyu kafasına düşürecek kadar hızla duvarları gümbürdetiyordu. Hatta Caroline'ın kedisi Clive bile bu seslere kayıtsız kalamamış, düz duvara tırmanmaya başlamıştı. Artık uyku haramdı. Kapı deliğinde nöbet tutmasına rağmen bu gizemli adamın neye benzediğini bir türlü göremiyor, meraktan ve sinirden çıldırıyordu. En sonunda, bir gece, bu tantanaya daha fazla dayanamayıp hışımla adamın kapısını çaldı. İlk görüşte aşk, hiç bu kadar eğlenceli, komik ve tutkulu yazılmamıştı…

0 yorum:

Yorum Gönder