Beni Yarına Bırakma - Burçin Çelik / Yorum


Herkese merhaba

Can Kırıkları adıyla Wattpad'te yayınlanan ve Postiga Yayınları tarafından Beni Yarına Bırakma adıyla basılan bu roman zorlu yollardan geçerek sürekli sınanan bir çiftin - Selma ve Selim'in - hikayesini anlatıyor.

Selma, Selim ile tanıştığında 21 yaşında bir mimarlık öğrencisi. İzmir kökenli ancak İstanbul'da okuyor. Annesi'nin isteğiyle staj için Selim'in şirkete görüşmeye gidiyor ve Selim'i gördüğü anda onunla ilk karşılaşması olmadığını fark ediyor. Ah o ilk tanışma. Yanlış zaman yanlış insan'ın tanımı gibi bu ikili :) Selma hırçın bir kadın. Hayır dediği şeyi evet yapmak pek mümkün değil.

Selim, Selma ile tanıştığında 34 yaşında, şirketi  sahibi, varlıklı bir adam. Ailesinin isteğiyle yaptığı mutsuz ve özgür bir evliliği var. Zaten aşka da inanmıyor. Tabii ki hayatına Selma dahil olduğunda işler değişiyor, her şey karmakarışık bir hal alıyor. Yasak olanın çekmesinden çok başka bir şey bu... 

2007/2008 - 2012/2013 yıllarını konu edinmiş bir roman bu. Selma ve Selim'in tanışması 2007 yılında oluyor. Birdaha da kopamıyor bu inatçı çiftimiz :) Roman 2007'den bir bölüm anlatıp 2012'ye geçiyor. Kısa bölümler şeklinde yazılmış ama kopukluk olmuyor. Yani 2007'ye geri döndüğünüzde en son hangi olay vardı bu yılda gibi bir şey olmuyor, dediğim gibi bölümler kısa. Anlatım sade değil ama ağdalı da değil. Sıkılmadan akışa kaptırıyorsunuz kendinizi. 

Selma'nın hayatı acabalarla dolu. Sevgisiz bir anne, bebekken onları bırakıp giden baba, hep eksiklik hissederek büyümüş ve sevgiye muhtaç. Çocukluğunu acabalarla geçirdiğini söyleyebilirim. Hep acı çekmiş, hep sınanmış. Selim hayatına dahil olduğunda da bu daha zorlu bir şekilde devam ediyor. Hep sınanıyorlar. 

Kapağa gelirsek, konuyla birebir örtüşen bir kapak ve çok şeker değil mi? Kırmızı aşkın rengi ve azıcık spoiler olacak ama romanda bebekli bölümler fazlasıyla mevcut. Redaksiyona gelecek olursam oldukça iyi, zaten iyi olması için birden fazla kişi okuma yaptı. 

Biliyorsunuz bir tur grubuna dahilim. İşte bu tur sayesinde tanıştığım arkadaşlarımdan biri Burçin. İkimiz aynı ay dahil olduk ekibe. Böyle olunca yazarken biraz zorlandım. Şurasını unutmayayım, burasını atlamayayım derken spoiler vermeden bitirmeye çalıştım. Arada birkaç şey kaçmış olabilir tabi. Burçin'e bir kez daha ilk kitabında başarılar ve bol bol  baskılar dilerim. İlk yorumu yapmanın ayrı bir heyecanı var. Kendisine objektif olacağıma dair söz vermiştim. Zaten objektif olmayacak bir durum yokmuş. Okuyanlar bana hak verecek. Şimdilik benden bu kadar. Siz siz olun sevdiğinizi yarına bırakmayın, sahip çıkın.

0 yorum:

Yorum Gönder