Aşka Rehin - Sümeyye Akarçay / Yorum


Betül Gökdağ, 25 yaşında, yeri geldiğinde çılgınlıkta ve inatçılıkta sınır tanımayan, asosyal, ailesinden geriye sadece abisi kaldığı için ona sıkı sıkı tutunan ve bol bol naz yapan, aşkla ilgisi hiç yokken kendisini ilginç ilişkilerin içinde bulmuş bir kız. Geçmişten gelen korkuları evlilik ve çocuk düşmanı yapmış onu. Esma'nın sorumsuz abisi Tolga ile nikahtan dönmesi muhtemelen hayatında verdiği en iyi kararlardan biri. 18 yıldır yanlarında çalışan abisinin sağ kolu Burak, işte o noktada işler felaket karışıyor :)

Burak Altuntaş, 35 yaşında, ailesini küçük yaşta kaybetmiş ve aile özlemi çeken, zor koşullarda Baran ile tanışınca hayatı değişen, Baran'ın sağ kolu olsa da daha çok dostu olan, ağır abi tipinde biri. Yakışıklı, boylu poslu, sürekli takım elbise giyiyor. Ailesi ve akrabaları olmadığı için kendisini Baran'ın ailesine yakın hisseden bir adam. Ne olduysa 4 yıl önce oluyor ve Burak, Betül'e aşık olduğunu fark ediyor. Çocukluğunu bildiği, sürekli naz yapan, şımarık bu kızı sevdiğini kabul etmesi zaman alıyor tabii. Bir de Esma'nın kardeşi Tolga var. Hiç güvenilir bulmadığı bu adam Betül'ün kocası olacak. Ona düşen uzaktan izlemek ve elinden gelen yardımı yapmak.

Bu ikilinin birbirlerine aşık olma sürecini okuyoruz. Betül'ün inatçılığı yanına neler neler eklenecek :) Bu romanda da Esma ve Baran bolca yer alıyor. Tabii bir de çocukları ikizler Yağmur - Yiğit ve ufaklık Utku. Yağmur as karakterimdi benim :D Buyak deyişiyle bitirdi beni. İlk başlarda roman sakin giderken arka arkaya hızlanan bölümler beni şaşırttı, iyi anlamda tabi. Sürekli bir aksiyon, bu insanlar gün yüzü görmeyecek mi dedirtti. 

Optimum serinin ilk kitabının yeni baskısını yapacak. Umuyorum ki yayınevi değişikliği iyi gelir ve roman ilk baskıdaki hatalarından arınır. Redaksiyonu iyiydi. Tek sıkıntımız ekipçe puntonun küçüklüğüydü. 

O zaman yorumu bitirirken ne diyelim. Umarım hepimiz doğru aşka rehin oluruz. Mutlu haftalar.

3 yorum:

  1. Sanırım herbirseyi yaptim sartlar tamam

    YanıtlaSil
  2. şartlar tamam, inşallah bana çıkar :)

    YanıtlaSil
  3. asuman hatipoğlu10/30/2014

    şartlar tamamdır

    YanıtlaSil