Gecenin Ardından Gün Doğar - Anna McPartlin / YORUM


Orjinal İsim: Gecenin Ardından Gün Doğar
Yazar: Anna McPartlin
Çevirmen: Ilgın Yıldız
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa: 416
Baskı Yılı: 2014

Emma 26 yaşındadır ve öğretmenlik yapmaktadır. Beraber yaşadığı 6 yıllık sevgilisi John ile kalabalalık bir grupları vardır. Bir parti çıkışı John kaza geçirip öldüğünde suçluluk duygusuyla herkesten saklanarak zaman geçirmeye başlar. Aylar geçtikçe arkadaşlarının onu yalnızlıktan kurtarma çabaları etkisini göstermeye başlar. Hayata dönüp insanların arasına karışan Emma bu süreçte yeni keşifler yapacaktır.

Sean çok renkli bir karakterdi. Oldukça hareketli bir hayatı vardı ama bana en sevimli gelen karakterdi. Clo, arkadaş canlısı ve aşkı bulmaya çalışan sürekli hayatına yanlış insanlar sokmayı beceren bir kızdır. Onun da yanlışlarını ve doğruyu bulma çabalarını okuyoruz. Noel, tercihleriyle sınanan kişi, Emma'nın abisi. Kendisi rahip :) Richard ve Anne gruptaki evli tek çift. Richard aileden zengin, Anne ise ev hanımı ve bu özelliği gruba yansıyor.

Karakterler açısından oldukça hareket ve çeşitlilik içeren bir romandı ancak kitabın ortasına kadar yavan geldi bana. Yarısından sonra aksiyon arttı. Doğal olarak heyecanla okumaya başladım. Gripken okumaya çalıştığımdan da böyle gelmiş olabilir emin olamıyorum :) Yazar günlük hayatta başımıza gelebilecek şeyleri anlatmış. Hani böyle aşırı uçlarda bir şey beklemeyin. Martı Yayınları'nın naif hikayelerinden biriydi. Mutlu günler :)

ARKA KAPAK

Gecenin Ardından Gün Doğar

Ölümün ardından yaşam doğar

En karanlık zamanlarında etrafına bak

Çünkü hiçbir zaman yalnız değilsin Seviliyorsun

Kıyısında acının ve mutluluğun taşlarını biriktiren bir nehirdir hayat…

Hayata dair umut ışığını yitiren genç bir kadın…

Ve onu bir an olsun yalnız bırakmayan vefakâr dostları…

Emma için gelecek belirsizliklerle doludur. Trajik bir vedanın, yeni başlangıçlar için ona yol gösteren bir rehbere dönüşebileceği aklının ucundan bile geçmezken, hayat onu şaşırtmaya devam etmektedir. Tabii en yakınındaki insanları da.

Mutluluğun elinden kayıp gittiğine ve onu bir daha bulamayacağına inanan Emma'nın yeniden gülümseyebilmesinin acı tatlı hikâyesinde kendinizden çok şey bulacaksınız.

"Aşk, dostluk, ölüm ve yaşam gibi hayata dair pek çok konuyu merkezine almayı başarabilmiş, samimi ve duygu yüklü bir roman."
-Publishers Weekly-

"Ölüm kadar gerçek, hayat kadar yaşanası bir hikâye."
-Booklist-

"Bu roman sizi bazen ağlatacak bazen de öylesine güldürecek ki ağlamayı unutacaksınız. Okurken hüzünlü kahkahalar atarsanız şaşırmayın."
-Amazon-

"Keder ve mutluluk gibi birbirine zıt iki duygu kusursuz bir mizahi anlatımla bir araya getirilmiş. Anna Mcpartlin'in üslubu için ne desek az."
-Romantic Times-

1 yorum:

  1. metrobüste birisi okuyordu tüyaptan çıkan.

    YanıtlaSil