Tanrıçanın Mirası - Aimee Carter / Yorum


Orjinal İsim: The Goddess Inheritance
Yazar: Aimee Carter
Yayınevi: Ephesus Yayınları
Sayfa: 334
Çevirmen: Gökçe Çiçek
Baskı Yılı: Ağustos 2013 

Öncelikle bu güzel seriyi bitirmenin hüznü var içimde. Tanrıçanın Mirası insanı gerçek hayattan koparan bir kitaptı(Gerçi seri tamamen öyleydi).

İkincinin sonunda hatırlarsanız Kate hamile olduğunu ve Ava'nın(Afrodit) ona ihanet ettiğini öğrenmişti. Calliope Kate'i kaçırmıştı ve Henry'nin bundan haberi yoktu. Bu olayın 9 ay sonrasına gidiyoruz.

Kate, Kronos ve Calliope'nin(Hera) elinde esirdir. 9 ay boyunca odada tutulur ve sonunda bir oğlu olur. Calliope'nin ona zarar vermesinden korkan Kate, Kronos'un kraliçesi olmayı kabul eder. Tek istediği bebeğin babası Henry'de olmasıdır.

Kate'in kaçırılmış olduğunu öğrenen Henry tek başına Kronos'un tutulduğu adaya gelir. Yaşanan olaylar sonucu Henry ve Kate Konseyin yanına dönebilmiştir ancak oğulları Milo, Calliope'nin yanında kalmıştır.

Milo'yu kurtarma çabaları okunur kılıyor.Aksiyon arttıkça artıyor. Savaş sonunda çok şaşırtıcı şeyler oluyor :) Beklediğinize değecek ve sonunda o son sayfayı okuduğunuzda iyi ki bu seriyle tanışmışım diyeceksiniz :)

ARKA KAPAK

Aşk ya da Yaşam.

Henry ya da Çocuğu. 

Ailesinin ya da Dünyanın Sonu.

Kate bir tercih yapmak zorunda...


Kate Winters, dokuz ay süren bir esaret boyunca kıskanç bir tanrıçaya, intikam peşinde olan bir Titana ve hiç beklemediği bir gebeliğe rağmen ayakta kalmayı başardı. Şimdi Tanrıların Kraliçesi doğmamış çocuğunu elinden almak istiyor ve Katein onu durdurması olanaksızdı; Kronos ile bir pazarlık yapana dek.

Titanların Kralı Kronos, Katein sadakati ve bağlılığına karşılık insanlığı bağışlayacak ve Katein çocuğunun kendisinde kalmasına izin verecektir. Ancak yine de Henryyi, Katein annesini ve konseyin geri kalanını yok etmeye kararlıdır. Kate anlaşmayı reddettiği takdirde ise dünya üzerindeki en son tanrı ve ölümlü kişi yok olana dek dünyayı yerle bir edecektir.


Sevdiği herkesin kaderi omuzlarındayken Kate imkânsız olanı başarmak zorundadır: Evrendeki en güçlü varlığı yenmenin bir yolunu bulmak, hem de sahip olduğu her şey pahasına olsa bile.

Bedeli ölümsüzlüğü olsa bile.

"Okuyucular şaşırtıcı ve bazen de zorlu yeni gerçekliği ile yüzleşen; yaşam, ölüm ve saplantıların oluşturduğu tehlikeler ve sevginin gücü hakkında yepyeni ve yürek parçalayıcı fikirler edinen Kate ile aralarında bir bağ kurmakta zorlanmayacaklar."
Booklist

Anlatım gayet başarılı ve Kate açıklanamayan durumlarla yüzleşmek ve onların üstesinden gelmek konusunda çoğu karakterden daha yetenekli bir kahraman."

Publishers Weekly


"Carterın eserini okumak tam bir zevk -kısa ve öz, temiz, açıklayıcı. Tanrıçanın Savaşı kesinlikle elinizden bırakamayacağınız kadar sürükleyici, insanı sürekli merak, ıstırap, şaşkınlık, hayal kırıklığı ve evet, romantizmin doruklarında bırakan bir yapıt."

YA Reads

2 yorum:

  1. Bu seri kitaplığımın baş köşesinde duruyor. Çok sevmiştim.

    YanıtlaSil