Son Adım Aşk - Kimberly Fisk / Yorum


Orjinal İsim: Lake Magic
Yazar: Kimberly Fisk
Yayınevi: Martı Yayınları
Çeviri: Fikriye Öztuna
Sayfa: 448
Baskı Yılı: 2014

Jenny, 9 ay önce ölen nişanlısının yasını tutmaktadır. Beraber kurdukları havayolu taşımacılık şirketi berbat durumdadır. Nişanlısı Steven'ın ona emanet ettiğini düşündüğü havayolu taşımacılık şirketini kurtarmak için çabalayan Jenny, hiç haberi olmayan bir ortağı olduğu haberiyle sarsılır. Ortağı olduğunu iddia eden Jared, borcunu ödediği takdirde ayrılmaya hazırdır ancak Jenny'nin mali durumu da berbat durumdadır. Jared, savaş pilotudur. Yaşadığı bir olay sonrası görevinden istifa eder. Parasını almak için döner ancak Jenny'nin hiçbir şeyden haberi yoktur. Jared, kendisine yeni bir hedef belirler. Batacağı belli olan bu şirketten en kısa sürede parasını alıp gitmektir.

Jenny'nin ailesi ilişkileri de ilginç. Annesinin restoranı ve sanat galerisi var. İşi ile çok meşgul bir insan. Babası emekli olmuş kendi halinde takılıyor. Avukat abisi ve doktor ablası ile kendini sıkça kıyaslıyor Jenny. Ailesi onlarla gurur duyuyormuş ve kendisiyle ilgili gurur duyacakları bir şey yok diye düşünüyor. Daha önceden batırdığı işlerini ve arkasını ailesinin topladığını düşünerek bu seferki işinde başarılı olmaya odaklanmış. Ailesinden ayrı büyükannesine ait olan gölün yanında bir evde yaşıyor. Jared geldiğinde hayatı karmakarışık bir hal alıyor. Geçmişi ve geleceği arasındaki dengeyi bulabilmek için çabalıyor.

Oldukça yavaş ilerleyen bir roman. Ama böyle zarif kurgular da gerekli :) Hikaye sakin ilerliyor. Karakterlerin geçmişleriyle ilgili çözmeye çalıştıkları olaylar güzel aktarılmış. Akıcılık konusunda sıkıntı yaşamadım. Sihirli göl kısımları hoşuma gitti. Saklı Göl anlatıldığı gibiyse kim orda yaşamak istemez ki :) Tur kitabı bana göre oldukça keyifliydi. Sıcak bir roman okuduğumu düşünüyorum. Yeni yazılarda görüşmek dileğiyle...

0 yorum:

Yorum Gönder