Kör Fahişe Bıçağı - Çağan Dikenelli / Yorum (Bir Melek Teyze Polisiyesi #1)


Melek Teyze, zeka geriliği olan oğlu Oğul, polis oğlu Tuğrul ve kayınpederi Namık Dede ile yaşamaktadır. Beyoğlu Emniyetinde Asayiş Büroya cinayetleri çözmede yardım etmektedir. Bol bol cinayet romanı okuyan teyzemiz, Oğul ile birlikte olayları aydınlatmakta, bunu yaparken uçlarda olmaktan çekinmemektedir. Dedektif olarak başarılı da kendi çapında. Dedektifçilik dışında mahallenin gönül işleriyle ve dedikodusuyla da ilgilenir ve mahallede genel olarak sevilmektedir.

Sıradışı çalışmalar yapar. Polislere börek, çörek yapıp getirir ve onların falına bakar, Beyoğlu Emniyetinin de sevgisini kazanmıştır. Olayları polislerden ayrı olarak kendi araştırmaları ve çabaları ile aydınlatması ona olan sevgiyi arttırır. Bir hayat kadını boğazı kesilerek ve cinsel organına bir bıçak darbesi vurularak öldürülmüştür. Melek Teyze kanıtlar dahilinde hiçbir ayrıntıyı gözden kaçırmadan işe koyulur.

Bu seri Galip Derviş dizisi tadında bir seri. Dediğim gibi hayat kadını cinayetleri çözülmeye çalışılıyor. Argo bir dil kullanmış yazar. Konuşma diliyle yazılmış demek en doğru tarif olur sanırım. Eğlenceli bir polisiye okumak isteyenlere önerebileceğim bir kitap.

0 yorum:

Yorum Gönder