Hz. Mevlana - Sinan Yağmur / YORUM (Aşkın Gözyaşları #2)


Mevlana odaklı anlatım yapılmış. Mevlana'nın doğduğu topraklardan ailesiyle göçü, evlilikleri, çocukları, Şems ile buluşması, can dostunu bulduktan sonraki değişimi, çevrenin tepkileri, yine de Şems'ine kavuşmuş Mevlana'nın mutluluğu. Şems'in ölümü ve sonrasında yaşananlar ve yıllar sonra Mevlana'nın ölümü(Allah'a kavuşması). 

Yorumlamak çok zor. İnsan okurken nasıl etkilendiğini yazıya dökemiyor. Mevlana'nın Şemsi bulana kadar tempolu ancak eksik hissettiği hayatı, Şemsi bulduktan sonra kendini tamam hissetmesi. Çevreden gelen tepkiler, yine de umursamadan içlerindeki Allah aşkını yaşamaları beni etkiledi. İlk kitap gibi bu da düşünmeye sevk edenlerden biriydi. Herkese iyi akşamlar.

Arka Kapak

En mahrem bir gecenin, en matemli anında akıyordu gözyaşları. Sırların habercileri, hızına yetişemiyordu gözyaşlarının. Çok konuştuk, biraz da susalım. Susalım ve ağlaşalım.

"5 Aralık 1273; Mevlâna gördüğü rüya ile kan ter içinde uyanır. 
Şems’in seneler önce kaldığı odaya girer.

Taş duvarlar, tahta sedir, acem kilimi, odada her ne varsa hepsi Şems kokmaktadır. Bakışları duvarda gezinir.

Senelerdir, hiçbir şeyin asılı olmadığı duvarda, bir levhayı fark eder. Okur yazıyı, kopar çığlık, atar kendini avluya. Karla kaplı taş zemine, yüzüstü düşüp bayılmıştır."

0 yorum:

Yorum Gönder