Evim Her Yer Evim - Lynne Martin / Yorum


Gerçek hayatı anlatıyor. 69 yaşındaki Lynne, 2. baharlarını yaşadığı eşi Tim ile birlikte yaşadıkları Kaliforniya'dan evi satıp, eşyaları depolayıp, turist olmadan özgürce yaşayabilecekleri, zaman kısıtının olmadığı bir yaşam şekli seçerek ayrılırlar. Evden muaf olmak diyorlar buna kendileri :) Bu şekilde bir plan yapıyorlar ve gittikleri ülkede merak ettikleri yerleri gezene kadar oraya yerleşiyorlar. Daire kiralayıp yerleşiyorlar.

İlk durakları Meksika. İlk anda korksalar bile zamanla özgürlüğün tadına varıp bu durumun keyfini çıkarıyorlar. Meksika'da San Miguel'in ulusal anıt ilan edilmesinin ardından ilk andaki haliyle kalması açısından korunması çok etkileyici geldi bana. İnsanların o yıllardaki nezaketle yaşamaya devam etmeleri merak etmeme sebep oldu.

2. durak Arjantin. Arjantin'e seyahatleri pek ısınamadıkları bir seyahat olmuş. Erken dönüp ülkelerinde kısa bir süre çocuklarını ziyaret ediyorlar. Daha sonra Miami'den Roma'ya 2 haftalık bir gemi yolculuğu yapıyorlar. Ve burdan sonra 3. durakları olan Türkiye'ye gelmeleri ile Avrupa seyahatleri başlıyor. İstanbul'da onları karşılaması için anlaştıkları Kubilay'ın onlara lokum ikram etmesi benim bile hoşuma gitti :)

4. durakları Fransa. Onları kendine daha da hayran bırakıyor. Fransızların yaşam tarzı hoşuma gitti. Yaşamak için çalışmak, fazlası değil. İtalya, İngiltere, İrlanda, Fas, Portekiz şeklinde devam ediyor seyahat. Sadece Avrupa'da 7 ay geçiriyorlar düşünün. Acele etmeden o ülkeye/şehre yerleşiyorlar. Acil ihtiyaçlar dışında alışveriş yapmıyorlar. Zaten küçük bavullarıyla çıktıkları bir seyahat bu. Minimum eşya ile maksimum eğlence onlarınki. Kendi tabirleriyle anı ve fotoğraf biriktiriyorlar gittikleri yerlere dair. Teknolojiyi iyi kullanıyorlar. Hatta Lynne gezi blogu yazıyor :)

Eğlenceli olmasına rağmen, gezi kitaplarından biraz da olsa hoşlanmak gerekiyor bence. Yeni yerler keşfetmeyi sevmek gerekiyor. Her ülke için belli öneriler de var. Tek sıkıntı redaksiyondu. Okumayı etkileyecek derecede sıkıntı olmaması sevindiriciydi benim açımdan.

Hiçbir şeyi ertelemeyin diyor ve yazımı sonlandırıyorum. Mutlu günler.

ARKA KAPAK

Lynne ve Tim, evlerini satıp hayatlarının geri kalanını gezmeye, görmeye ve paylaşmaya ayırdılar. Birlikte, bir yaşamın nasıl yaşanması gerektiğini öğrenip, sınırları nasıl aşacaklarını keşfettiler. Sığındıkları tek şey birbirlerine duydukları sevgiydi. Asla arkalarına dönüp bakmadılar.


Sadece birkaç bavul ve birkaç küçük eşyayla yollara düşen çift, Arjantin'den Meksika'ya, Fransa'dan Portekiz'e, İrlanda'dan İtalya'ya ve hatta Fas'a kadar hiç durmadan dolaştı. Avrupa yolculuğuna başladıkları noktaysa, hayran kaldıkları İstanbul'dan başka bir yer değildi… Evim Her Yer Evim, hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen herkes için bir yol haritası!

0 yorum:

Yorum Gönder