Çilek Mevsimi - Burcu Büyükyıldız / Yorum (Aşkın Renkleri #1)


Orjinal İsim: Çilek Mevsimi
Yazar: Burcu Büyükyıldız
Yayınevi: Müptela Yayınları
Sayfa: 512
Baskı Yılı: 2014

Herkese merhaba :)

Çilek Mevsimi'ni bitirdim. Öncelikle adaşım olan bir yazarın romanını okumaktan mutlu oldum. Kapak falan muhteşem zaten dikkat çekici olması ilk andan itibaren okuma isteği uyandırmıştı. Bir de çilek kokulu olması var. Herkes beğenmiyor bu kokuyu ama ben sevdim :)

Mira Aras, koyu kumral saçlı, mavi gözlü, yurtdışında eğitim görmüş, İstanbul'da yaşayan ve cafe işleten biridir. Ailesi varlıklı, bir yalıda yaşıyorlar. Geniş ve birbirine oldukça bağlı bir ailesi var. Bir gün cafesine gelen soğuk görünen adam Mira'nın çilekli tartını yediğinde ve onun güzelliğine dikkat ettiğinde cafeden çıkamaz olur. Yavan ilişkiler yaşayan ve sırları olan bu adam yani Yağız Mira'ya karşı farklı şeyler hissetmektedir. 

Yağız İlhanlı, Ela gözlü -ki Mira bu gözlerden elalar diye bahsediyor-, koyu renk gür saçlı, yapılı ve meşhur gamzeleri olan erkek karakterimiz. Kendisi mimar. Ailesiyle ilgili sıkıntıları var. Büyük sıkıntılar içinde debelenirken karşısına Mira çıktığında ona kapılmaktan kendini alamaz. Sırları onu köşeye sıkıştırdığında çareyi yeni evlendiği karısını bırakıp gitmekte bulur. Sorunları çözüp döndüğünde hiç beklemediği bir şeyle karşılaşır ve tek amacı Mira'ya kendisini affettirmektir.

Gelelim yorumuma :) Bölümler arası geçişi sevdim. Mira'nın ve Yağız'ın dilinden ayrı bölümler halinde yazılmış. İkisinin duygularını da okuyup anlama fırsatımız oluyor. Bazı bölümler geçmişi bazı bölümler günümüzü anlatıyor. Romanda karakter fazla. Ama yorucu olmuyor karakterler çünkü fazla yer almıyorlar.

Konu ve kurgu itibarıyla beğendiğim bir romandı. Ağdalı bir dil ile yazılmış. Benim için tek olumsuz nokta geçmişi anlatan bölümlerin italik basılması oldu. Yazılar iyice minikleşmiş ve bu da okuma hızınızı etkiliyor. Göz yorabiliyor.

Neden Çilek Mevsimi ve Kiraz Mevsimiyle alakası var mı diyenler? Sizin için araştırdım. Nette ilk yayınlandığında da ismi aynıymış ki bu diziden daha öncesine denk geliyor. Yani bir esinlenme söz konusu değil. Zaten kitabı okuyan neden Çilek Mevsimi olduğunu anlayacak ve romana oldukça uygun bir isim olduğunu düşünecek.

0 yorum:

Yorum Gönder