RKBT 5. Gün: Küller ve Anılar - Lena Diaz / Yorum ve Çekiliş (Ölüm Oyunları #3)


Orjinal İsim: Ashes Ashes They All Fall Dead
Yazar: Lena Diaz
Çeviri: Cem Yurttaş
Yayınevi: Eksik Parça Yayınları
Sayfa: 384
Baskı Yılı: Ağustos 2014

Turumuzun son gününden herkese merhaba. Bu turda sadece yorum görevim var, tatil dolayısıyla tur arkadaşlarım bana torpil geçti :)

Küller ve Anılar, Ölüm Oyunları serisinin 3. kitabı. Bundan sonra bir kitap daha var. Yakın zamanda çıktı ancak Türkiye'de baskısı ne zaman yapılacak belli değil. En kısa sürede olmasını umuyoruz.

Tessa James, FBI Özel Ajanı. Çocukluk hayalini gerçekleştirmiş başarılı bir ajan. "Küller küller hepsi düşüp ölürler" cümlesini kullanan bir katil 3 yıldır Tessa'nın çalıştığı ofise mektuplar göndermektedir. Gönderilmiş 23 mektupta katil her mektupta 1 kişinin adını veriyor ve bu kişilerin öldüğünü ima ediyor. Ancak bununla ilgili somut veri yok ve dosya rafa kaldırılmış. Tessa'ya bu mektuplarda yazanlar tanıdık geliyor ve gizlice araştırmalarına devam ediyor. Amiri fark edince ona bir anlaşma sunuyor ve 3 yıl önce bir davada çalıştığı kendisinden 6 yaş küçük olan Matt Buchanan ile çalışması da anlaşmanın bir parçası. Üstelik Matt'e tam anlamıyla gıcık olmaktadır. 3 yıl öncesinden farklı mı gelişecek olaylar derseniz bunun için acilen kitabı okumanız gerek :)

Tessa mektupların kendisini işaret ettiğini fark ettiğinde ilk 13 yılını hatırlayamadığı hayatını araştırmaya karar verecektir. Matt ile büyük bir tehlikenin içinde olduğunu fark edecek ve geçmişindeki anılar gün yüzüne çıktıkça ailesiyle ilgili öğrendikleri onu şok edecektir.

Yazarımız daha önce Daphne du Maurier ödülü almış. Anlatımını, tarzını ve kurgusunu çok beğendim. Akıcı bir romandı demek az kalır. Nasıl başladım, nasıl bitti anlamadım. Tipik katil bulma çabalarım yok bunu tahmin edemezdim şekline geldi sona doğru :) Lena Diaz, okunacak yazarlar listemde yerini aldı bile. İlk işim serinin okuyamadığım ilk 2 kitabını okumak olacak. Birbirinden bağımsız olsa da ilk kitaplarda da Matt ve Tessa'nın adının geçtiğini öğrendim. İlk 2 kitabı okuyup merakla son kitabı beklemeye başlayacağım.

ARKA KAPAK

Her mektupla gelen saklı bir ipucu ve her ipucunun arkasına saklanmış korkunç bir gerçek... 

Savannah'daki FBI ofisine, kaynağı belli olmayan mektuplar gönderilmektedir. Her birinde farklı bir kurbanın ismi yazan mektuplar, bir çocuk tekerlemesiyle sonlandırılmıştır. Küller küller, hepsi düşüp ölürler... 


Kurbanların yardım feryatlarından etkilenen Özel Ajan Tessa James, cinayetleri çözmek için işe koyulur. Danışman olarak da yanına çekici ve akıllı bir genç olan Matt Buchanan verilir. Cinayetlerle birlikte, ardında küllerden başka bir şey bırakmayan kundakçı bir katil de ortaya çıkacaktır. Tessa, ipuçlarının kendisini işaret ettiğini anladığında bir şeyin farkına varır; Eğer geçmişini hatırlayamazsa, bir sonraki kurban o olacaktır.

ÇEKİLİŞ
a Rafflecopter giveaway


0 yorum:

Yorum Gönder