Bir Dilek Kadar Yakın - Barbara Freethy / Yorum ve Çekiliş (Wish #2)


Orjinal İsim: Just a Wish Away
Yazar: Barbara Freethy
Çeviri: Laden İldeniz
Yayınevi: Novella Yayınları
Sayfa: 302
Baskı Yılı: 2014

Wish serisi 3 kitaptan oluşuyor fakat 3'ü birbirinden bağımsız. Ben ilkini henüz okumadım ancak yazarın tarzını sevdiğim için ilk fırsatta alacağım.

Alexa ve Braden çocukluk arkadaşı ve birbirlerinin ilk aşkıdırlar. Alexa ailesiyle birlikte Sand Harbor'da bulunan halasına yazları gelmektedir ve neredeyse tüm zamanını Braden ile geçirir. İkisinin de çocukluk hayalleri kurdukları ve aşkın ne olduğunu anlamaya başladıkları sıralarda başlarından kötü olaylar geçer. 15 yıl sonra halasının başına gelen bir kaza Alexa'yı yeniden Sand Harbor'a getirir. Braden ordudan ayrılmış ve kendini eve kapatmıştır. Tesadüfen karşılaştıklarında ikisi de birbirlerini iyi tanıdıkları halde bir o kadar da yabancı olduklarını fark ederler.

Phoebe Hala'nın iyileşmesi Alexa için sevindiricidir. Aynı zamanda Braden ile aralarındaki çekim yıllar öncekinden çok daha güçlüdür. Artık iki çocuk olmadıklarından birer yetişkin gibi hissetmektedirler. Yarım kalmışlık hissi yakalarını bırakmaz. Yaralarını sarmaya çalışan Braden ve kimseye ihtiyaç duymamak için kendini programlamış, tamamen işine yönelmiş Alexa net bir karar vermek zorundadır. Halasının antika dükkanına düzenlenen saldırıyı Braden ile birlikte aydınlatmaya çalışmak sandığından zor olmaya başlamıştır.

Alexa'nın çocukluk hayali olan cam tasarımcılığı oldukça dikkatimi çekti. Hatta bununla ilgili bir başlık yaptık tura özel olarak. Deniz camı ile ilgili yazı için TIK TIK. Alexa ve Braden'ın geçmiş ve gelecek düşünceleri, arafta kalma halleri, en önemlisi yaşayamadıkları çocuklukları, korkuları, yalnızlıkları o kadar iyi aktarılmış ki okurken akıp gidiyor. Sade bir anlatım tercih eden yazar bence mükemmel bir şekilde o masumiyeti bize yansıtmış. Ben keyif alarak okudum ve yazarı takibe aldım. Hayırlı ramazanlar.

0 yorum:

Yorum Gönder