Tesadüfen Aşk - Başak Kızıltan / Yorum ve Çekiliş


Yeşim, çocukluğundan beri Cenker'e aşık. Yıllarca peşinden koştuğu adama kavuşuyor ama içinde bir boşluk var. Cenker ise Boston'da okulunu bitirip döndükten sonra Yeşim ile nişanlanır. Yiğit, Yeşim'in abisi ve Cenker'in Boston'da beraber okuduğu yakın arkadaşı. Yeşim'in kuzeni Gülce nişanlanacağını haber vermeyen Yeşim'e oldukça kızgındır. İstanbul'dan İzmir'e hesap sormaya gelir. Alaz Gülce'nin sevgilisi aynı zamanda Ayaz'ın kuzeni.

Peki Cenker Yeşim'in hayal ettiği kişi miydi? Bunu karşısına Ayaz çıktığında anlamaya başlar. Ayaz, Boston'da okumuştur. Yeşim'i de yıllar önce bir kez görmüştür ancak yıllar geçse de unutamaz. Kader onların yolunu tekrar birleştirdiğinde neler olacağından henüz haberleri yoktur.

Yorumuma gelecek olursak, Ayaz favorimdi benim. Bazen gıcık olduğum doğrudur fakat o ne aşk be kardeşim. Hani abarttığı zamanlar oldu bizim meşhur basketbolcu oğlumuzun ama ben öyle de kabul ettim :) Yeşim'in çektikleri ayrı bir konu zaten, kız dünyaya çekmek için gelmiş. 

İsim boşuna öyle konmamış. Bol bol tesadüf okuyoruz. Bir de yazarın şarkıları romanda kullanması çok hoşuma gitti. Okurken bir yandan içimden şarkı da söyledim :) Genel olarak hikaye güzeldi yalnız gözüme takılan şeyler de oldu. İlk olarak isim ve soyisimlerde bazı hatalar vardı. Alaz yerine Ayaz denmişti bir yerde. Yeşim Tansel daha sonra Yeşim Saygun oldu. Bunun gibi birkaç karışıklık vardı. Birde alın kelimesi sürekli anlı, anlım şeklinde kullanılmıştı. Haliyle bunlar gözüme battı. Okumayı çok etkilemese de ben fazla dikkatli olduğumdan sanırım illa görüyorum.

ÇEKİLİŞ
a Rafflecopter giveaway


1 yorum: